Doliu în muzica românească. A murit Dorin Anastasiu, fost câștigător al Cerbului de Argint

de: Anca Lupescu
18 09. 2021

Dorin Anastasiu a murit, la vârsta de 78 de ani. Este doliu imens în muzica românească. Vestea morții artistului a venit ca un fulger pentru toată lumea.

Muzica ușoară românească, mai săracă după ce Dorin Anastasiu a murit

Cântărețul de muzică ușoară Dorin Anastasiu a murit sâmbătă, 18 septembrie, la vârsta de 78 de ani. În urmă cu mai bine de 50 de ani, el câștiga trofeul Cerbul de Aur alături de Angela Similea.

El era cunoscut pentru melodii precum Nu pleca, împreună cu Mihaela Runceanu, dar și Într-un oraș, într-un tramvai, și altele.

Dorin Anastasiu a fost pentru o vreme îndelungată profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care își doreau o carieră muzicală.

Artistul s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943 și a urmat cursuri de muzică ușoară și de teatru. A câștigat premiul II la festivalul internațional de la Soci, în 1968.

Cu un an mai târziu a câștigat premiul I de interpretare la Mamaia, cu două piese de Alexandru Mandy.

Dorin Anastasiu a jucat în câteva lungmetraje și vocea lui s-a auzit în câteva filme și desene animate. A fost redactor, profesor, dar și prezentator tv la TVR și Antena 1.

Cântărețul a fost căsătorit cu Doina Anastasiu, o cunoscută regizoare Tv. Cei doi au împreună o fiică. Raluca Anastasiu este cântăreață și s-a stabilit în Marea Britanie.

Dorin Anastasiu avea patru nepoți

A debutat la Școala vedetelor, fosta emisiune de pe TVR.

“Acum, pe ea o cheamă Raluca McKeet şi a devenit mamă pentru a patra oară. Băiatul ei cel mare, Edward, are 6 ani, fata mijlocie, Beatrice, are 4 ani, următoarea nepoţică,

Christina, are 2 ani, iar cel mai mic, Alexandru, are 4 luni. A fost botezul, soţia mea e acolo şi voi merge şi eu în curând, ca să petrecem acolo Sărbătorile de Iarnă”, a povestit Dorin Anastasiu.

El cânta și în biserică și avea mai multe proiecte interesante. În 2018, el povestea că fanii îl pot asculta în biserica Pitar Moș.

“Merg să cânt la slujbă, la strană. Mă puteţi asculta în Biserica «Pitar Moş», din Bucureşti. Voi vedea ce alte proiecte mai am după ce mă întorc din Anglia, spunea artistul, în urmă cu câțiva ani.