Doliu în muzica populară de la noi. A murit încă un interpret cunoscut, tot din cauza covid-19

Doliu în muzica populară de la noi. A murit încă un interpret cunoscut, tot din cauza covid-19
Un cunoscut cantaret de folclor a murit din cauza COVID

Veste îngrozitoare pentru iubitorii de muzică populară românească. Un alt cunoscut interpret a murit  după ce a fost infectat cu virusul COVID-19. Despre cine este vorba, de fapt.

Ce mare artist român a murit din cauza COVID

Zi de doliu pentru muzica românească. Unul dintre cei mai cunoscuți interpreți ai cântecului popular autohton s-a stins din viață din cauza noului coronavirus. Este vorba despre artistul Petrică Moise.

Regretatul cântăreț din Banat era internat în stare foarte gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, după ce a fost diagnosticat pozitiv cu virusul COVID-19. Petrică Moise era unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de folclor din Banat.

Cântărețul a văzut lumina zilei pe 19 iunie 1947 la Chişoda, judeţul Timiş, într-o familie de paori bănaţeni, fiind copil singur la părinți. Talentul său a fost descoperit în școala generală, de către profesoara sa de muzică Gertruda Catona.

În anul 1966, Petrică Moise a absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Timişoara, la clasa de instrumente de percuţie. Muzica era marea lui iubire, așadar s-a înscris la Conservatorul de muzică Gh. Dima din Cluj şi component al ansamblului Mărţişorul al Casei studenţilor din Cluj.

În 1970, Petrică Moise îşi începe activitatea ca solist vocal la ansamblul Doina Timişului al Casei studenţilor şi la Ansamblul Timişul al Casei de cultură a municipiului Timişoara. Ca artist liber profesionist, bănățeanul a ținut numeroase concerte în țară și în străinătate. „Iorgovan frumoasă floare” este cântecul care i-a adus faima, devenind un imn al bănăţenilor.

Chitaristul Daniel Dragomirescu, mort la 44 de ani

În ultimele două zile românii au pierdut două mari valori ale muzicii românești. Chitaristul sucevean Daniel Dragomirescu a pierdut lupta cu viața la numai 44 de ani, după ce a făcut anumite complicații din cauza infectării cu noul coronavirus.

Considerat unul dintre cei mai mari chitariști din România, regretatul cântăreț a încetat din viață după ce a fost diagnosticat pozitiv cu temutul virus Sars-COv-2. Daniel Dragomirescu era internat la Spitalul Județean Suceava, însă nu era la secția de Terapie Intensivă.

Îndrăgitul artist suferea de astm bronșic, înainte să dezvolte o formă agresivă de COVID-19 care i-a produs un stop cardio-respirator. Chitaristul Daniel Dragomirescu avea numai 44 de ani și a lăsat în urmă o familie îndurerată, o soție și un băiețel, precum și sute de mii de români care-i îndrăgeau muzica.