Doliu în lumea muzicii populare. A murit de tânăr, după o lună petrecută pe patul de spital

Doliu în lumea muzicii populare. A murit de tânăr, după o lună petrecută pe patul de spital
Solistul operat de urgență la Botoșani

Lumea muzicii populare românești este mai săracă începând de astăzi. Reprezentanții spitalului Județean „Mavromati” Botoșani au anunțat decesul solistului de 43 de ani, cunoscut sub numele de Marius Iulian Elcu. Solistul fusese internat la Botoșani în urma unei hemoragii digestive și supus unei intervenții chirurgicale. Din păcate starea sa de sănătate s-a degradat, iar deznodământul tragic s-a produs astăzi.

Marius Iulian Elcu o viață dedicată muzicii populare

Cunoscut mai mult în comunitatea de români din Italia, unde și-a petrecut o parte din viață, Marius Iulian Elcu a fost unul din soliștii de muzică populară îndrăgiți. Fără familie, solistul și-a dedicat întreaga sa viață muzicii populare și promovării obiceiurilor vechi tradiționale.

De origine din zona Botoșaniului, după câțiva ani petrcuți în Italia, Marius Iulian Elcu revine în țară retrăgându-se la Vorona Nouă, locuind aici într-o biserică de mai bine de 10 ani. Cei cere l-au cunoscut spun că era un om dedicat artei, muzicii populare și culturii tradiționale românești, purtând cu el peste tot straiele populare cu care se mândrea. Din păcate astăzi muzica populară românească este mai săracă, odată cu dispariția prematură a solistului de muzică populară.

Solistul operat de urgență la Botoșani

Conform presei locale, știribotosani.ro, Marius Iulian Elcu a fost internat de urgență la Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani, în urma unor complicații la stomac. Medicii au intervenit imediat, trecând la operarea acestuia. Medicii spun că starea sa se ameliorase, cel puțin pentru o perioadă.

Ulterior, au apărut complicații, iar starea de sănătate solistului s-a agravat, medicii din spital apelând la internauți pentru donații de sânge. O parte din prietenii solistului au apelat la internauți pe Facebook cerându-le ajutorul și rugându-i să doneze sânge. Starea lui Marius Iulian Elcu era deja gravă și se degrada de la o zi la alta.

„De obicei nu cer ajutor, doar prezint cazul, însă astăzi vin la tine cu rugămintea de a mă ajuta! Avem mare nevoie de sânge. Putem salva viața unui om cu un gest mic, o vizită la Centrul De Transfuzie Botoșani. Pacient: Elcu Marius-Iulian.

Va fi cel mai frumos cadou pe care ți-l faci singur: viața unui om! Să știi că ai salvat de la moarte un om înseamnă că ești cu adevărat bogat!”, era mesajul unuia dintre prietenii solistului.

Din păcate anunțul decesului a fost făcut astăzi de cei din spital. În urma complicațiilor Marius Iulian Elcus-a stins din viață la doar 43 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI