Doliu în lumea milionarilor. A murit cea mai mare personalitate din istoria televiziunii braziliene. Silvio Santos avea 93 de ani

de: Daoud Andra
19 08. 2024

Mogulul de origine braziliană Silvio Santos a murit, la vârsta de 93 de ani. Anunțul a fost făcut de către postul de televiziune deținut de acesta, SBT, printr-un mesaj pe rețelele de socializare.

Silvio Santos a murit

Una dintre cele mai mari personalități din lumea televiziunii braziliene a murit. Silvio Santos avea 93 de ani și a condus un imperiu media, fiind unul dintre cel mai bogați oameni din industrie, după ce a pornit de la un job de vânzător ambulant.

”Astăzi cerul este fericit odată cu sosirea iubitului nostru Silvio Santos. Odihnește-te în pace, vei fi etern în inimile noastre”, au transmis cei de la televiziunea SBT, deținută de mogul, pe platforma X.

Potrivit unui raport medical, mogulul suferea de bronhopneumonie și era internat într-un spital din Sao Paulo, de la începutul lunii august. Starea lui de sănătate a suferit complicații, după ce s-a îmbolnăvit de gripă porcină.

Silvio Santos a fost extrem de iubit de public

Cine a fost Silvio Santos

Silvio Santos, al cărui nume real este Senor Abravanel, este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri și personalități din Brazilia. Născut la 12 decembrie 1930 în Rio de Janeiro, este cunoscut în principal ca fondator și proprietar al rețelei de televiziune SBT (Sistema Brasileiro de Televisão), unul dintre cele mai mari posturi de televiziune din Brazilia.

Santos și-a început cariera ca prezentator de radio și vânzător ambulant. Cu timpul, a devenit faimos ca gazdă a emisiunii sale, Programa Silvio Santos, unde a reușit să captiveze audiențele cu stilul său carismatic și inovator. Emisiunea a devenit legendară în Brazilia și a ajutat la consolidarea poziției lui ca una dintre cele mai influente figuri din industria divertismentului.

Una dintre caracteristicile emisiunilor lui Santos era obiceiul său de a arunca bancnote în public. Aceasta se întâmpla adesea în timpul jocurilor și concursurilor organizate în cadrul show-ului său. Publicul participa cu entuziasm, iar acest gest de a arunca bani a devenit o marcă distinctivă a lui Silvio Santos, simbolizând generozitatea și legătura directă pe care o avea cu publicul său.

În august 2001, Santos a fost victima unei răpiri dramatice, care a captat atenția întregii țări. Un bărbat pe nume Fernando Dutra Pinto a răpit-o inițial pe fiica lui Silvio Santos, Patricia Abravanel, și a cerut o răscumpărare. După ce familia a plătit răscumpărarea și Patricia a fost eliberată, răpitorul s-a întors la casa lui Santos și l-a luat pe el ostatic.

Răpirea a durat mai multe ore și s-a încheiat numai după intervenția guvernatorului statului Sao Paulo și a poliției. Silvio Santos a fost eliberat nevătămat, dar incidentul a lăsat o amprentă puternică asupra opiniei publice, consolidându-i și mai mult poziția de figură națională în Brazilia.