Doliu imens în muzica românească. Un alt membru al trupei Compact va cânta în ceruri alături de Leo Iorga și Teo Peter

Doliu imens în muzica românească. Un alt membru al trupei Compact va cânta în ceruri alături de Leo Iorga și Teo Peter
O parte din membrii trupei Compact

Dimineața zilei de vineri începe cu o veste tristă pentru românii de pretutindeni. Din păcate, în urmă cu puțin timp, a fost anunțat decesul unui mare artist al României. Legendarul baterist al trupei Compact s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani, după o luptă grea cu boala. Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpia Turzii, acolo unde Leluț Vasilescu era cetățean de onoare.

Trupa Compact, una dintre cele mai iubite formații rock din România

Formația Compact este una dintre cele mai cunoscute și longevive trupe românești, fiind înființată în anul 1977. Melodiile formației s-au bucurat de un real succes în peisajul muzica autohton, iar versurile pline de sens și emoții au rezistat proba timpului.

În ciuda evenimentelor care au afectat pe moment imaginea formației, datorită conflictelor care au existat între membri, precum și înlocuirea unora dintre ei, succesul pe plan muzical a reușit să depăsească orice barieră, soliștii fiind în vogă chiar și în zilele noastre, într-un context muzical foarte concurențial.

La trei ani distanță de la moartea solistului formației Compact, Leo Iorga, răpus de o boală incurabilă, pierderea toboșarului Leluț Vasilescu aduce din nou multă tristețe în rândul românilor.

Leluț Vasilescu, disparție extrem de tristă pentru români

Unul dintre cei care a anunțat tragica veste a morții artistului este primarul Câmpiei Turzii, un bun prieten de-al toboșarului. Acesta a avut doar cuvinte de laudă de transmis în memoria prietenului său, transmițând în același timp sincere condoleanțe familiei.

”Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu.

Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată.

În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu!

Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!”, a transmit primarul orașului Câmpia Turzii pe o rețea socială.

„Megastarul”, așa cum era intitulat în lumea muzicală, se luptă de ani grei cu probleme grave de sănătate. Acesta a suferit o intervenție chirugicală dificilă pe cord, după ce medicii i-au spus că, fără o valvă nouă, inima sa nu mai putea funcționa în parametri normali.

La doi ani după operație, artistul revenea pe scenă, acolo unde îi plăcea cel mai mult. Din păcate, în ultima perioadă, tot mai mulți artiști români părăsesc scena vieții pentru a se reuni în Ceruri. Dumnezeu să-i odihnească!

Urmărește intervenția regretatului Leluț Vasilescu în cadrul unei emisiunii realizate în 2014