20 iul. 2020 | 08:50

Documentul care amenință România. Raed Arafat, avertisment înfricoșător: „E posibil să se ajungă la măsuri de restricție”

Sănătate
Documentul care amenință România. Raed Arafat, avertisment înfricoșător:
Documentul care amenință România. Raed Arafat, avertisment înfricoșător: "E posibil să se ajungă la măsuri de restricție" Sursă poză: Andreea Alexandru, Mediafax

Raed Arafat a anunțat în cursul serii de duminică posibilitatea ca anumite zone din Românie să fie restricționate. Aceste măsuri radicale de prevenție vor fi luate în condițiile în care numărul de îmbolnăviri va crește alarmant, iar acele zone vor reprezenta un focar de infecție.

România, la un pas de a fi restricționată

Secretarul de stat în MAI a anunțat ieri că România s-ar putea confrunta cu un val de îmbolnăviri în viitorul apropiat. Potrivit prognozei realizată de compania Avantera, țara noastră ar putea avea în luna septembrie un milion de cazuri, ceea ce ar însemna că sistemul medical ar fi la un pas de colaps.

Raed Arafat a dat asigurări că varianta restricționării anumitor zone este din ce în ce mai pertinentă, atâta timp cât analiza reprezentanților Institutului de Sănătate Publică va impune această măsură.

Este posibil să se ajungă la măsuri zonale, regionale, de restricție, acolo unde apar zone foarte afectate. Acest lucru este posibil. Normal că nu-l decide o persoană, dar asta se face în baza analizelor care se fac la Institutul Național de Sănătate Publică și de către specialiștii în domeniu. Deci, asta este realitatea, este posibil să vedem anumite măsuri care se iau în anumite zone, unde numărul cazurilor este în creștere semnificativă comparativ cu numărul populației”, a declarat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Care sunt zonele vizate pentru restricționare

Șeful DSU a reamintit că de marți intră în vigoare legea izolării și a carantinei, fapt ce va permite pe viitor adoptarea unor măsuri stricte, la nevoie.

Restricțiile locale s-au mai impus în perioada care a trecut, iar acum, când intră în vigoare noua lege, de marți, ea are prevederi care permit astfel de măsuri, în baza recomandărilor DSP-ului și INSP-ului și a comitetelor județene pentru situații de urgență”, a menționat Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat a adus în discuție zonele care ar putea fi puse sub semnul restricției. Dintre acestea se numără zonele extrem de populate, precum litoralul romnesc, Vama Veche, precum toate locațiile unde nu se respectă distanțarea fizică și măsurile de prevenție.

S-ar putea, la nivel local, să se ia măsuri mergând de la închiderea parcurilor la interdicția (circulației – n.r.) pe anumite zone și toate aceste aspecte care pot limita contactul și pot crește distanța. Orice poate să se întâmple, pe un plan zonal, inclusiv închiderea teraselor, pentru limitarea răspândirii”, a explicat Raed Arafat, vineri, la Digi24.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro