17 mai 2020 | 17:24

Doctorul Musta de la Timișoara, anunț terifiant pentru români. Când va veni, de fapt, al doilea val de infectare

News
Doctorul Musta de la Timișoara, anunț terifiant pentru români. Când va veni, de fapt, al doilea val de infectare
Doctorul Musta de la Timișoara spune că al doilea val de infecție ar putea veni săptămâna viitoare

Restricțiile s-au relaxat aproape peste tot în Europa, la fel și în România, însă specialiștii se așteaptă la un al doilea val al pandemiei de coronavirus. Medicul Virgil Musta, foarte respectat în România, care a reușit să vindece 450 de pacienți de temutul virus, spune că acest nou val ar putea veni foarte repede.

Doctorul Musta de la Timișoara spune că al doilea val de infecție ar putea veni săptămâna viitoare

Medicul Virgil Musta, şeful de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, spune că este posibil să ne confruntăm cu al doilea val de îmbolnăviri chiar săptămâna viitoare, după ce restricțiile s-au relaxat, iar oamenii au început să circule fără restricții, după cum s-a văzut în acest weekend în Capitală, când sute de oameni au petrecut în Parcul Herăstrău.

„Eu cred că va fi acest al doilea val dupa vreo săptămănă, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în funcţie de cum evoluează boala, cum mergem mai departe. Şi de acum încolo transmiterea va fi comunitară pentru că transmiterea comunitară înseamnă că virusul există deja în populaţie. Sunt forme asimptomatice, forme uşoare, sunt oameni care, fără să ştie sunt contaminaţi, dau mai departe boala”, a spus Virgil Musta, pentru Opiniatimisoarei.ro.

Doctorul Musta de la Timișoara spune că al doilea val de infecție ar putea veni săptămâna viitoare

Doctorul Musta de la Timișoara spune că al doilea val de infecție ar putea veni săptămâna viitoare

 “Fiecare trebuie să evalueze riscurile”

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara are câteva sfaturi foarte utile pentru români, în plină pandemie de coronavirus. “Fiecare trebuie să evalueze riscurile, şi, dacă face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani şi cu patologii asociate severe, e bine să fie mult mai precaut. Această relaxare să o facă treptat, să respecte în continuare regulile de bază, de distanţare socială de 1,5 metri şi purtarea măştii şi spălatul cât se poate de des pe mâini.

În rest, sunt persoane care au fost bolnave şi care au anticorpi şi care pot fi mult mai relaxate, faţă de alţii care, dacă nu respectă aceste reguli, se vor îmbolnavi. Important este să nu ne îmbolnăvim toţi deodată, pentru că în momentul acela nu vom mai face faţa ca spital şi atunci nu vor beneficia de terapiile necesare pentru patologia respective”, a mai spus Virgil Musta, pentru Opiniatimisoarei.ro.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro