Doctorul care a operat-o pe Simona Halep, reacție de ultimă oră. „Există o singură variantă”

Doctorul român care s-a ocupat de Simona Halep în luna septembrie a acestui an a explicat ce însemnă o operație de rinoplastie. Daniel Popescu a transmis un mesaj în care a vorbit despre procedură, dar și despre obiectivele unei astfel de intervenții chirurgicale.

Daniel Popescu a explicat ce înseamnă operația de rinoplastie, procedura la care a fost supusă Simona Halep

Simona Halep a avut un final de vară foarte agitat. A divorțat, iar apoi s-a internat pentru o operație de rinoplastie. Jucătoarea din România a explicat că a apelat la această variantă pentru că avea probleme de respirație, dar a profitat de moment și și-a remodelat și nasul. Iar acum este foarte mândră de rezultat. Din cauza operației și a faptului că avea nevoie de o recuperare mai lungă a decis, în luna septembrie, să-și ia o vacanță mai lungă și să nu mai joace la niciun turneu oficial din anul 2022. Abia după aceea i-a venit rezultatul pozitiv de la testul anti-doping de la US Open 2022.

La aproape trei luni de la operația de rinoplastie, medicul care a făcut intervenția chiturgicală a încercat să explice procedura.

„Deciziile în modificarea nasului au o bază anatomică. Există o singură variantă de corecție a unui nas.

În pofida faptului că se aplică aceleași principii chirurgicale, nasul operat trebuie să-și păstreze naturalețea și unicitatea”, a spus doctorul Daniel Popescu pe pagina sa de Instagram, conform prosport.ro.

Simona Halep a primit vești bune de la agenția pe care a angajat-o să o ajute în scandalul de dopaj

Simona Halep se află acum în vacanță. A plecat în Grecia ceva mai liniștită, după ce agenția franceză de toxicologie și farmacologie, pe care a angajat-o să investigheze situația, i-a dat câteva vești bune. Specialiștii au ajuns la concluzia că suplimentele nutritive pe care le primește sportiva sunt produse într-o fabrică de medicamente. Acolo ar fi fost locul unde s-ar fi produs contaminarea cu Roxadustat.

Ținând cont de aceste date, sportiva din România ar fi cerut o audiere de urgență la Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, înainte să apară în fața instanței din Londra, care va judeca acest caz. Rămâne de văzut dacă argumentele ei vor fi luate în considerare. Agenția Mondială Antidoping transmite mesaje foarte clare prin care nu autorizează utilizarea acestor produse care pot conține substanțe interzise.

Simona Halep a fost testată de mai multe ori în lunile august și septembrie din acest an și a primit un singur rezultat pozitiv, cel de după meciul cu Daria Snigur de la US Open 2022.

Urmăriți Playtech.ro și pe