Doar un specialist în iluzii optice îşi poate da seama unde este şarpele! Nisipul face testul mai greu

de: Andrei Simion
25 05. 2024

Iluzille optice sunt fenomene vizuale care determină percepția greșită sau distorsionată a realității. Una dintre acestea face furori în perioada asta pe internet. Doar un specialist îşi poate da seama unde este şarpele din imaginea de mai sus. Nisipul îngreunează situaţia, asta e clar.

Iluzia optică a weekendului: unde este şarpele ascuns

Iluzia de mai sus este una de constrast al culorii, spun specialiştii. Aceasta apare atunci când percepția unei culori este influențată de culorile înconjurătoare. De exemplu, un gri poate părea mai închis sau mai deschis în funcție de fundalul său.

Imaginea ace furori pe internet în această perioadă. Puţini sunt cei care reuşesc să vadă rapid şarpele din deşert. Nu este deloc uşor, o spun chiar şi experţii. Ai curaj să încerci?

L-ai găsit? Atenţie, ai doar câteva secunde la dispoziţie. Dacă nu l-ai zărit, poţi afla din galeria foto de mai sus unde este ascunsă reptilă.

Iluziile optice, de mare folos psihologilor

Iluziile optice au un impact semnificativ asupra înțelegerii noastre a percepției vizuale și sunt studiate intens în psihologie și neuroștiințe. Ele ne ajută să înțelegem modul în care creierul procesează informațiile vizuale și cum pot fi influențate percepțiile noastre.

Iluziile optice sunt, de asemenea, utilizate în artă, design și publicitate pentru a crea efecte vizuale surprinzătoare și pentru a atrage atenția.

Prin explorarea iluziilor optice, ne putem dezvolta o mai bună înțelegere a funcționării sistemului vizual și a modului în care creierul nostru interpretează lumea din jurul nostru.