Doar oamenii cu adevărat inteligenţi reuşesc să găsească chipul călăreţului de pe cămilă. Ai curaj să încerci?

de: Beatrice Dumitru
29 05. 2024

Iluzie optică. Doar oamenii cu un IQ ridicat pot observa chipul ascuns al unui bărbat în 20 de secunde. Crezi că poți descoperi fața călăreţului de pe cămilă? Testul nu este unul ușor.

Ce este o iluzie optică

Testele de inteligență sunt instrumente concepute pentru a evalua diverse abilități cognitive, cum ar fi raționamentul logic, abilitățile matematice, abilitățile verbale și memoria. Există diferite tipuri de teste de inteligență, fiecare având propriile sale metodologii și scopuri.

O iluzie optică este o imagine atrăgătoare, fascinantă, care schimbă forma unui obiect sau a unui desen sau a unor oameni care provoacă felul în care creierul percepe lucrurile. Există multe tipuri de iluzii optice, cum ar fi iluziile fizice, fiziologice și cognitive. Aceste iluzii optice fac, de asemenea, parte din domeniul psihanalizei, deoarece aruncă puțină lumină asupra modului în care percepi lucrurile.

Un creier uman normal poate privi diferite lucruri sau imagini, formând o percepție diferită din fiecare unghi. O astfel de ilustrație poate fi văzută într-o schiță, cu chipul unui călăreţ pe cămilă ascuns în imagine.

Poți găsi fața călărețului

Imaginea a apărut în anii 1880 ca un puzzle complicat și a fost concepută pentru copii. Această iluzie optică arată portretul unui călăreț ascuns în poza cu cămilă înconjurată de niște tufișuri. Partea cea mai dificilă constă în faptul că trebuie să descoperi chipul bărbatului. Imaginea a lăsat mii de adulți nedumeriți, în timp ce au încearcat să găsească chipul călărețului.

Aruncă o privire atentă la acest desen cu iluzie optică și încearcă să reperezi chipul bărbatului din poza cu cămila.

Rezolvarea testului

Poate părea foarte dificil să găsești fața bărbatului, dar dacă ai răsturna imaginea cu susul în jos, te-ar poate ajuta. Fața călărețului poate fi văzut în colțul din dreapta jos, chiar lângă piciorul cămilei.

 

Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli creierul să perceapă vizual ceva care nu există.

Astfel de teste inedite au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.