Doar 6% dintre elevii de la Evaluarea Națională au știut să rezolve corect acest exercițiu la limba română. Și e foarte simplu!

Doar 6% dintre elevii de la Evaluarea Națională au știut să rezolve corect acest exercițiu la limba română. Și e foarte simplu!
Doar 6 dintre elevii de la Evaluarea Naționala au stiut sa rezolve corect acest exercitiu la limba romana. Si e foarte simplu

Elevii care au promovat ciclul gimnazial au aflat, joi, 23 iunie, notele obținute la Evaluarea Națională 2022. Un exercițiu la proba de limba română le-a dat de furcă adolescenților, iar majoritatea nu a știut să rezolve corect itemul, lucru care a scos la iveală anumite probleme ale sistemului de educație din România.

Exercițiul la limba română pe care elevii nu au știut să-l rezolve

Evaluarea Națională 2022 le-a dat bătăi mari de cap elevilor de clasa a VII-a din România. Candidații examenelor au întâmpinat dificultăți majore în rezolvarea unui punct de la subiectul 1B de la proba scrisă la limba română.

Mai exact, rezultatele testării sunt de-a dreptul îngrijorătoare, întrucât acestea arată că 14% dintre elevi nu au știut să conjuge corect verbele „a vrea” și „a fi”.

Mai mult de atât, în urma rezolvării subiectelor de la Evaluarea Națională 2022, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că numai 40% dintre elevi au știut să identifice corect verbele, iar 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație.

Veștile dezolante continuă, întrucât numai 6% dintre elevii care au susținut proba scrisă la limba română la Evaluarea Națională 2022 au știut să rezolve corect exercițiul menționat anterior.

„Itemul 8 de la subiectul 1B a creat grave probleme, numai 6% au rezolvat corect acest exercițiu care vizează scrierea corectă.

Cu alte cuvinte, numai 6% din elevi au reușit să scrie corect românește. Verbele a fi sau a vrea nu au putut fi conjugate, 14% din elevi nu știu să scrie corect forma cerută.

Doar 40% din elevi știu să identifice corect verbele, iar 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul conferinței de presă..

Află doar aici ce notă ai luat la Evaluarea Națională 2022!

Câți elevi au promovat examenul de Evaluarea Națională 2022

În cadrul conferinței de presă susținută joi, 23 iunie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre rata de promovabilitate la Evaluarea Națională 2022. Statisticile arată că în județul Teleorman s-a înregistrat cea mai mică pondere a mediilor de trecere a examenului.

București se află în topul orașelor fruntașe, promovabilitatea examenului de Evaluare Națională înregistrând un procent de 92%, în timp ce.

În mediul rural, mediile sub 5 sunt de trei ori mai multe decât în mediul urban. De departe, orașul din România în care elevii au obținut cele mai bune rezultate este Cluj-Napoca.

În 2022, 85,9% dintre elevi au promovat la proba de limba română la Evaluare Națională, față de anul trecut, când adolescenții au obținut o medie peste 5 la examen, în procent de 84% .

La proba de matematică, absolvenții de școală gimnazială au promovat Evaluarea Națională în proporție de 5 77,5%, față de 67,4% în 2021.