Doar 2 din 10 văd toate cele 5 rochii din această imagine. Testul IQ care te scoate din minți

de: Ioana Bucur
01 06. 2024

Un desen viu colorat, compus dintr-un număr destul de mare de elemente, a devenit o provocare ce dă multor internauți bătăi de cap. Creatorii testului susțin că doar 2 din 10 oameni văd toate cele 5 rochii din această imagine.

Antrenament eficient pentru creier

Aceste teste de inteligență sunt o modalitate fantastică de a combina divertismentul cu stimularea mentală. Ele vin într-o varietate de forme și dimensiuni, de la rezolvarea de ghicitori și descifrarea codurilor până la navigarea prin puzzle-uri logice și găsirea de obiecte ascunse.

Rezolvarea regulată a acestor teste poate, de asemenea, să îmbunătățească abilitățile cognitive și să stimuleze creierul să gândească creativ. În plus, ajută la îmbunătățirea memoriei și la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor.

Poți să găsești toate cele cinci rochii din imagine?

De cele mai multe ori, iluziile optice sunt imagini înșelătoare create în așa fel încât să manipuleze, să păcălească creierul uman prin schimbarea modului în care se percepe adâncimea, mișcarea, culoarea, dimensiunile sau forma.

Privește cu atenție imaginea, poți identifica toate cele cinci rochii din desen?

Te-ar putea interesa și: Chiar și cei mai inteligenți nu reușesc să găsească greșeala din acest test IQ. Concentrează-te și fii un geniu!

Rezolvare

Cuvântul „iluzie” provine din verbul latin „illudere”, care înseamnă a batjocori sau păcăli. Imaginile cu iluzii optice, concepute inteligent pentru a înșela percepția umană, servesc drept teste simple pentru determinarea acuității mentale și vizuale.

Oamenii de știință folosesc adesea aceste imagini ca instrument pentru a studia complexitățile creierului și modul în care acest organ interpretează lumea din jurul nostru.

Rezolvare: Rochiile sunt evidențiate mai bine în ultima imagine din galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa și: Doar 2 din 10 găsesc umbrela ascunsă printre struți în 6 secunde. Tu te numeri printre genii? Test IQ pentru minți sclipitoare