Discursul Reginei Elisabeta despre Camilla a făcut-o să plângă pe soția lui Charles. Ce i-a spus suverana chiar în ziua nunții

de: Andrei Simion
20 07. 2023

Puțini știu, însă regretata regină Elisabeta a II-a a fost una dintre puținele figuri de la Casa Regală care au ajutat-o pe Camilla să se simtă acceptată în familie. Discursul fostului monarh a făcut-o pe soția regelui Charles să plângă de emoții. Ce i-a transmis suverana.

Camilla, emoționată în ziua nunții cu Charles

Povestea de iubire dintre Charles, în prezent rege, și Camilla, partenera lui de viață, a zguduit Casa Windsor. Publicul larg s-a împărțit în două, când cuplul a anunțat că urmează să se căsătorească, nu la foarte mult timp după moartea prințesei Diana.

O parte din public a fost deschis ideii de recăsătorie, în dreptul lui Charles, însă alții au fost foarte furioși, în circumstanțele în care au simțit că prințesa Diana fusese trădată. Mariajul actualului rege a fost, astfel, departe de a fi ușor.

Relația dintre Charles și Camilla a fost marcată, de-a lungul timpului, de multe evenimente ce au generat anxietate în spațiul public. O singură persoană i-a fost alături actualei regine, făcând-o să plângă de emoții chiar în ziua nunții sale.

Este vorba despre mama actualului rege Charles. Regretata regină Elisabeta a II-a a ajutat-o pe Camilla să scape de griji, prin discursul emoționant pe care l-a pregătit în ziua în care aceasta se căsătorea cu fiul său, divorțat deja de prințesa Diana, care se stinsese din viață.

Ce i-a spus regretata regină Elisabeta a II-a

Dezvăluirea a fost făcută în cartea The Untold Story, scrisă de Penny Junor.

„Au depășit Becher’s Brook și The Chair și tot felul de alte obstacole teribile. Le-au trecut și sunt foarte mândru de ei, le doresc numai bine. Fiul meu este acasă și e foarte bine, alături de femeia pe care o iubește”, ar fi spus fostul monarh de la Londra, potrivit The Untold Story.

Și nu doar regretata regină a ajutat-o pe Camilla să se simtă acceptată așa cum era în Familia Regală, ci și prinții William și Harry, care la vremea respectivă s-au declarat a fi 100% în spatele cuplului, urându-le celor doi „tot norocul din lume”.

Trebuie precizat că, la ceremonia civilă a lui Charles și Camilla, regretata regină Elisabeta a II-a și soțul său, Prințul Philip, nu au putut fi observați nicăieri, aspect ce a stârnit numeroase speculații. Adevăratul motiv pentru care fostul monarh a lipsit de la ceremonie e mai simplu decât ar putea crede unii.

Ca monarh, regretata regină a fost capul Bisericii Angliei. Atât Charles, cât și Camilla fuseseră căsătoriți anterior mariajului lor – și ulterior divorțaseră. Deși recunoaște divorțul ca un eveniment trist, Biserica Angliei nu îl încurajează.

Regretata regină Elisabeta a II-a, ea însăși o credincioasă devotată, nu putea fi văzută punând sub semnul întrebării valorile Bisericii, astfel încât a luat decizia să nu fie prezentă la ceremonia civilă.

Sursă foto: Profimedia