Discurs patriotic. Ce le-a promis Călin Georgescu românilor, după victoria din alegerile prezidențiale parțiale: ”Nu există Est sau Vest, doar România și pacea noastră”

de: Bișinicu Andreea
25 11. 2024

Victoria lui Călin Georgescu în alegerile parțiale reprezintă un moment de răscruce pentru politica românească, iar primul său discurs în calitate de lider învingător a fost un manifest pentru unitate, neutralitate și valorile românești. Georgescu a captivat atenția națiunii cu un mesaj care a amintit de momentele de solidaritate ale poporului român din trecut, inclusiv Revoluția din 1989. Discursul său, rostit cu o intensitate emoțională profundă, a fost dedicat nu doar celor care l-au susținut, ci și celor care încă nu îi împărtășesc viziunea, invitându-i să participe la un viitor comun pentru România.

Călin Georgescu a făcut apel la unitate națională

Călin Georgescu și-a început discursul mulțumind românilor pentru implicare și devotament, subliniind că victoria sa este rezultatul efortului colectiv al celor care cred în schimbare.

„Vă mulțumesc pentru devotamentul, dedicația și jertfa voastră. Chemarea a însemnat fiecare vine cu ce are și a fost înălțător”, a declarat candidatul la alegerile prezidențiale 2024, făcând referire la o mobilizare fără precedent a societății.

Georgescu a subliniat că iubirea este forța care unește românii, indiferent de opiniile politice.

”Le mulțumim și celorlalți care nu ne-au votat, dar pe care îi așteptăm lângă noi, să fim împreună. Ne-a unit și ne unește, ca oameni, iubirea”, a spus el.

Prin aceste cuvinte, noul lider a căutat să depășească barierele ideologice și să inspire o unitate națională profundă, bazată pe valori comune.

Credința și renașterea națională

Un punct central al discursului a fost rolul credinței în redresarea morală și spirituală a poporului român. Georgescu a declarat că Dumnezeu a fost liantul care a ghidat această renaștere națională.

”Am fost toți într-un gând, L-am mărturisit într-un gând pe Dumnezeu. El este liantul nostru, iar poporul român, care a stat în întuneric atâta timp, a văzut prin puterea conștiinței lumina”, a afirmat liderul, subliniind rolul credinței ca fundament al noii viziuni pentru România.

El a comparat mobilizarea din timpul alegerilor cu Revoluția din 1989, subliniind că aceasta este o dovadă a capacității poporului român de a-și recâștiga drepturile și demnitatea.

”Din țară, vocea voastră a fost auzită pe întregul mapamond. Toți și-au reamintit de puterea poporului nostru, așa cum am făcut-o în 1989. Ne-am recâștigat dreptatea”, a spus Georgescu, în direct, pe conturile sale oficiale din mediul online.

”Stabilitatea noastră vine dintr-o neutralitate necesară”

Călin Georgescu a abordat și subiecte de politică externă, propunând o strategie bazată pe neutralitate și prioritizarea intereselor naționale. El a subliniat că România nu trebuie să fie forțată să aleagă între Est și Vest, ci să se concentreze pe propria sa stabilitate și pace.

”Nu există Est sau Vest, doar România și pacea noastră. Stabilitatea noastră vine dintr-o neutralitate necesară. Nu trebuie să alegem de partea cui să fim, trebuie să fim de partea noastră”, a explicat liderul.

Această poziționare strategică reflectă dorința de a transforma România într-un factor de echilibru în regiune, capabilă să negocieze cu toate părțile de pe o poziție de forță.

În același timp, Georgescu a reafirmat angajamentul față de valorile europene, subliniind însă că acestea trebuie completate de o redescoperire a identității și valorilor naționale.

”Rămânem profund legați de valorile europene, dar e important să ne regăsim propriile valori, ca să putem fi puternici în orice negociere”, a completat candidatul independent.

Un mesaj pentru clasa politică autohtonă

Călin Georgescu nu a evitat să adreseze critici dure clasei politice, pe care a acuzat-o că nu a înțeles transformarea care a avut loc în rândul poporului român.

”Politicienii sunt singurii care nu au înțeles ce s-a întâmplat, așa că dați-mi voie să le explic și lor. Poporul român a renăscut, el este pe primul loc”, a mai spus Călin Georgescu.

Liderul a denunțat acuzațiile de extremism care i-au fost aduse, afirmând că acestea sunt complet nefondate și că dedicarea sa pentru poporul român este interpretată greșit de către o parte a elitei politice.

”Sunt acuzat de extremism. Fals. Total fals. Pentru că sunt dedicat cu totul poporului român, de asta spuneți asta?”, a întrebat retoric Georgescu.

Ce promisiuni le-a făcut Călin Georgescu românilor

În finalul discursului său, Călin Georgescu le-a promis românilor că va continua să fie ghidat de valorile naționale și de responsabilitatea față de viitorul țării.

„Ne-am regăsit puterea și speranța, capacitatea de a simți mâna lui Dumnezeu”, a afirmat fostul lider AUR.

El a subliniat că această victorie este doar începutul unui drum lung, dar că împreună, românii pot construi o țară bazată pe pace, solidaritate și demnitate.

Discursul său a fost un apel puternic la unitate și o reafirmare a valorilor fundamentale care definesc identitatea românească.

Cu o retorică bine construită și un mesaj emoțional profund, Călin Georgescu a reușit să mobilizeze o națiune aflată într-o perioadă de schimbare, promițând să rămână fidel idealurilor pentru care a fost ales.