Directorul CIA, avertismentul care dă fiori Occidentului. Ce urmeză să facă Vladimir Putin după toate eșecurile suferite de Rusia

Directorul CIA, avertismentul care dă fiori Occidentului. Ce urmeză să facă Vladimir Putin după toate eșecurile suferite de Rusia
Șeful CIA și Vladimir Putin

Vladimir Putin a sărbătorit săptămâna trecută, în cadrul unei ceremonii fastuoase desfășurată la Moscova, anexarea oficială a celor patru regiuni din Ucraina. În cursul serii de marți, Volodimir Zelenski a anunțat progrese rapide ale armatei ucrainene, care a eliberat în ultimele ore mai multe localități din zonele anexate de Rusia. În acest moment de cumpănă pentru Vladimir Putin, liderul rus poate deveni extrem de periculos, avertizează șeful CIA, Bill Burns.

Cum se poate răzbuna Vladimir Putin pe țările rivale

Rusia rămâne încet, încet singură în acest război izbucnit împotriva Ucrainei. Dacă pe parcursul inaziei ruse au mai existat țări care l-au susținut pe liderul rus, odată cu agresiunile manifestate asupra Ucrainei, majoritatea aliaților s-au retras, motiv de indignare și răzbunare pe dictatorul rămas singur împotriva întregii lumi.

Un motiv în plus de frustrare este constituit de victoriile obținute de Ucraina în regiunile din partea de est, acolo unde în mai multe orașe anexate de Rusia a fost arborat steagul ucrainean.

În urmă cu o zi, Bill Burns a afirmat că Putin „are de ce să fie îngrijorat, nu doar pentru ce se întâmplă pe câmpul de luptă în Ucraina, ci şi pentru ce se întâmplă la el acasă (în Rusia) şi pe plan internaţional”, șeful CIA făcând referire la toate eșecurile suferite de-a lungul războiului.

Directorul CIA a menționat inclusiv slaba cooperare cu așa-zisele țări prietene, care par să-și retragă susținerea față de Rusia, făcând referire la China, care deși promitea la începutul războiului „prietenie fără limite”, oficialii au refuzat să acorde Moscovei sprijinul militar solicitat, „controlându-și entuziasmul faţă de modul în care Rusia duce războiul” în Ucraina, arată Agerpres.

Vladimir Putin, pus la colt de întreaga lume

În continuare, șeful CIA confirmă previziunile multor specialiști, potrivit cărora, Putin poate deveni extrem de periculos din cauza opțiunilor limitate. Din acest motiv, liderul rus poate să apeleze în orice moment la un atac nuclear cu rachete strategice,  fiind una dintre cele mai sigure forme de a obține victorie împotriva Occidentului.

Mai mult, în cazul unui război nuclear dintre Rusia și SUA, România, alături de țări precum Turcia, Polonia, Franța, Marea Britanie și Germania sunt primele vizate, acestea având sistem radar cu rol în scutul antirachetă. Din păcate, Vladimir Putin a menționat deseori România ca un potențial rival, făcând referire la capacitățile de apărare ale țării noastre care ar putea descuraja orice atac cu rachete balistice îndreptat asupra Europei.

„Un Putin încolţit, un Putin care se simte pus cu spatele la zid, poate fi destul de periculos şi nesăbuit”, a adăugat directorul CIA, într-un interviu acordat postului CBS.

Ajutorul SU către Ucraina, un punct de pornire al celui de-al Treilea Război Mondial

Avertismentul lui Bill Burns vine pe fondul unor progrese semnificative obținute de Ucraina pe frontul de luptă, în timp ce SUA aprivizionează armata lui Zelenski cu arme şi muniţii moderne care au generat pagube imense armatei ruse.

Un diplomat rus a avertizat recent Occidentul că ajutorul militar al SUA grăbește „confruntare militară directă între Rusia și NATO”, făcând referire la posibila izbucnire a celui de-al Treilea Război Mondial.

SUA continuă să pompeze tot mai multe arme în Ucraina, facilitând participarea directă a luptătorilor și a consilierilor lor în conflict.

Acest lucru nu numai că prelungește desfășurarea luptelor, dar duce totodată situația mai aproape de o linie periculoasă a unei ciocniri militare directe între Rusia și NATO”, a avertizat Konstantin Vorontsov, șeful delegației ruse la Comisia de dezarmare a Națiunilor Unite, în cadrul Primului comitet al Adunării Generale a ONU.