Director OMS, despre momentul în care se vor încheia perioadele grave ale pandemiei COVID. Milioane de oameni se vor bucura

Director OMS, despre momentul în care se vor încheia perioadele grave ale pandemiei COVID. Milioane de oameni se vor bucura

Directorul OMS a făcut recent un anunț îmbucurător cu privire la momentul în care faza acută a pandemiei de COVID-19 s-ar putea încheia. Medicul irlandez a ținut să specifice că virusul mortal nu va dispărea complet, precum și că este încă prea devreme pentru a trage concluzii referitoare la severitatea variantei Omicron a noului coronavirus. Mai multe detalii, în continuare.

Când se va încheia faza acută a pandemiei potrivit directorului OMS

Faza acută a pandemiei de coronavirus s-ar putea încheia în 2022, potrivit anunțului făcut de astăzi de Mike Ryan, director executiv al Programului pentru situaţii de urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Medic epidemiolog irlandez, Mike Ryan, a mai transmis și că este încă prea din timp să emitem concluzii cu privire la severitatea variantei Omicron a noului coronavirus, având în vedere că acesta încă nu s-a răspândit la scară mai largă în rândul vârstnicilor.

OMS avertizează însă că Omicron prezintă un risc „foarte mare“, având puterea de a copleși sistemele sanitare naționale.

„Delta şi Omicrom sunt în prezent nişte ameninţări gemene care împing cazurile spre numere record, ajungându-se la creşteri ale numărului de pacienţi care necesită spitalizare şi numărului de decese“, a declarat directorul general.

Citește și: OMS, avertisment clar despre vaccinuri. Și România este vizată: „Nu vor scoate nicio țară din criză“

Milioane de oameni se vor bucura

Totodată, un nou „tsunami de cazuri“ este provocat de circulaţia simultană a variantelor Delta şi Omicron, conform declarației făcute de directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă,

„Sunt foarte îngrijorat că (varianta) Omicron, care este foarte transmisibilă şi se răspândeşte în acelaşi timp cu Delta, va conduce la un tsunami de cazuri“, a adăugat șeful OMS.

Potrivit spuselor lui Ghebreyesus, OMS susține necesitatea ca fiecare țară în parte să ajungă la un nivel de acoperire vaccinală de 70% până la mijlocul anului viitor. Acest fapt ar contribui la stoparea fazei acute a pandemiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI