Dinamo e condamnată la retrogradare. Decizia șocantă luată de FRF

de: Ștefan R. Apostol
04 08. 2020

Una din cele mai vechi echipe din fosta Divizia A și actuala Liga 1 de fotbal, Dinamo București este cu un picior spre retrogradare. A ajuns aici datorită jocul sla în acest campionat dar și datorită unei decizii ad-hoc, luată azi-noapte de FRF.

Dinamo, cu cinci jocuri restante, pe picior de retrogradare

În ultima etapă ”Câinii Roșii” s-au impus pe terenul celor de la Voluuntari cu scorul de doi la unu, dar asta nu îi scoate din situația în care se află acum. Cu finanțatorul Negoiță retras și doar cu susținerea fanilor Dinamo, în toți cei 72 de ani de existență, nu a trăit această dramă. Cu un meci restant din etapa a 11-a și alte cinci de jucat, teoretic ar avea șanse să nu cadă în liga a doua, dar conform unei decizii date de FRF noaptea trecută, s-ar putea ca acest obiectiv să devină doar o idee utopică.

Decizia șocantă luată de FRF

Până în acest moment s-a pus presiune asupra FRF pentru a se trece la un campionat cu 16 echipe în Liga 1, dar conform comunicatului publicat de Federație, sistemul rămâne ca și până acum, iar în ceea ce privește etapele de play-out, acestea se vor juca în perioada 9 – 12 august, conform planului deja stabilit. În aceste condiții echiipa din Ștefan cel Mare, dacă e să facem un calcul, va avea șase meciuri de jucat acum, meciuri ce ar putea ajuta echipa să evite retrogradarea, lucru puțin probabil, în condițiile date.

Dinamo e condamnată la retrogradare. Decizia șocantă luată de FRF – CLASAMENT PLAY-OUT

”În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, având în vedere Decizia Comitetului Executiv al FRF din 03.08.2020, având în vedere termenul limită impus de UEFA pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene intercluburi, respectiv 03.08.2020, având în vedere comunicarea LPF cu privire la opinia cluburilor din play-out-ul Ligii 1 referitor la desfășurarea jocurilor de baraj pentru menținerea / promovarea în Liga 1 în două manșe la datele de 9 și 12 august 2020:

  • Aprobă comunicarea către UEFA a cluburilor ce urmează a participa în competițiile europene intercluburi în sezonul 2020/2021, astfel:Champions League – FC CFR 1907 ClujEuropa League – U CRAIOVA 1948 Club Sportiv SAEuropa League – FC BOTOȘANIEuropa League – FC FCSB SA – câștigătoarea Cupei RomânieiYouth League – FC VIITORUL – câștigătoarea Ligii Elitelor U19

  • Ia act de opinia exprimată de majoritatea cluburilor din play-out-ul Ligii 1 (7 cluburi) și pe cale de consecință păstrează programarea jocurilor de baraj pentru menținerea / promovarea în Liga 1 pentru datele de 9 și 12 august 2020.”, se stipulează în comunicatul FRF.

Dinamo mai are de jucat următorele meciuri, cu tot cu meciul restanță:

  • Dinamo – Hermannstadt (meci din etapa #11)
  • Dinamo – Chindia (3)
  • Hermannstadt – Dinamo (4)
  • Chindia – Dinamo
  • Sepsi – Dinamo (12)
  • Dinamo – Viitorul (14)