Din noiembrie vom putea circula pe Autostrada 7. Anunțul făcut de Ministerul Transporturilor

de: Andrei Simion
19 10. 2024

Premierul Ciolacu a anunțat vineri, 18 octombrie, că în acest an se va putea circula pe cei 84,6 km ai Autostrăzii A7, între Buzău și Focșani. Din noiembrie vom putea circula pe Autostrada 7!

Ce anunț a făcut Ministerul Transporturilor

Vineri, prim-ministrul Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a efectuat o vizită pe tronsonul Buzău-Focșani al Autostrăzii A7, la Vadu Pașii, pentru a verifica progresul lucrărilor.

„În spatele nostru este al doilea pod ca şi mărime din România. Are o deschidere de 1.360 de metri. E lucrarea cea mai complicată pe acest lot. Din discuţiile avute cu domnul ministru şi cu constructorul, anul acesta se vor da în folosinţă 84,6 kilometri de la Buzău la Focşani şi mai sunt cele două loturi între Ploieşti şi Pietroase, aproape încă 50 de kilometri”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform News.ro.

Din noiembrie vom putea circula pe Autostrada 7

Ce a explicat ministrul Transporturilor

Premierul a menționat că Ministerul Transporturilor, condus de Grindeanu, a reușit să obțină până acum 1,5 miliarde de lei din cele 2,3 miliarde destinate prin PNRR. De asemenea, ministrul transporturilor a declarat că, în jurul datei de 1 noiembrie, circulația va fi posibilă pe lotul 4, iar pe întreaga autostradă se va putea circula până la 1 decembrie.

„Am să vă dau câteva date concrete apropo de zilele când vom putea începe să circulăm pe aceste patru loturi. Undeva în jurul datei de 1 noiembrie se dă în circulaţie lotul de lângă Focşani – lotul 4, acea cocoaşă. După o săptămână vom da în circulaţie loturile 1 şi 2. După altă săptămână o să dăm drumul în circulaţie pe Craiova, mergem la drumul expres, şi acolo mai dăm drumul. Şi după încă o săptămână venim aici şi dăm drumul la lotul 3. Deci asta înseamnă că undeva până în 1 decembrie toate cele patru loturi vor fi date în circulaţie”, a explicat ministrul Transporturilor.

Grindeanu a anunțat că termenele pentru lotul 1 și 4 sunt stabilite pentru mai 2025, iar pentru loturile 2 și 3 pentru decembrie 2025, ceea ce reprezintă o devansare de un an pentru două dintre acestea și de șase luni pentru celelalte. El a subliniat că, având în vedere că același constructor lucrează și pe tronsonul Focșani-Bacău, se așteaptă ca în anul următor să fie finalizate și loturile dinspre nord, până la Pașcani.

„Termenele pe lotul 1 şi 4, să ştiţi că sunt în mai 2025, termenele pe loturile 2 şi 3, decembrie 2025. Deci vorbim de o devansare pe două dintre ele cu un an, pe celelalte două cu şase luni. Eu cred că merită toate aprecierile noastre. Asta nu înseamnă că de la Focşani în sus, fiindcă e acelaşi constructor, Focşani-Bacău, Bacău-Paşcani, la anul nu vom vedea, am convingerea acelaşi lucru. Fiindcă la anul se vor da în circulaţie şi loturile înspre nord, până spre Paşcani. E un lucru important”, a mai afirmat Grindeanu