Din ce sunt făcuți cârnații albi de la Kaufland. Ce ingrediente conțin, de fapt

de: Beatrice Dumitru
06 07. 2024

Cârnatul alb (Weißwurst) este un produs tradițional bavarez, cunoscut pentru aroma sa distinctă și prepararea specifică. Acesta este un element emblematic al bucătăriei din sudul Germaniei, în special din Bavaria. Dar din ce sunt făcuți cârnații albi de la Kaufland, pe care, cu siguranță, i-ai încercat măcar o dată.

Ce ingrediente conțin cârnații albi

Cârnații albi sunt cea mai cunoscută specialitate culinară a statului independent Bavaria, alături de ciolanul de porc și covrigi. Acesta este asemănător cu ”Wollwurst” din sudul Germaniei și cu ”Stockwurst” din Bavaria. Cârnatul alb a fost inventat în 1857 în Munchen, iar legenda spune că a fost creat din întâmplare când un măcelar a folosit intestine de porc în loc de cele de oaie.

Măcelarul Moser a preferat să fiarbă, în loc să prăjească, cârnații, pentru a nu se sparge. Oaspeții lui Moser de la hanul „Zum Ewigen Licht” au fost încântați, iar astfel a luat naștere cârnatul alb din Munchen.

Cârnații albi se găsesc și la Kaufland. Dar din ce sunt făcuți aceștia? Principalul ingredient din care se prepară este carnea fină de vițel, la care se adaugă și carne de porc, slănină și condimente, cum ar fi pătrunjel proaspăt, coajă de lămâie, nucșoară și piper alb. Acestea conferă cârnatului aroma sa caracteristică.

De asemenea, cârnații albi au o culoare deschisă, deoarece se folosește numai sare de masă și deloc sare pentru saramură cu nitriți.

Cum se prepară cârnații albi

Carnea de vițel conferă cârnatului o textură fină, în timp ce cea de porc este adăugată pentru a oferi suculență și un gust bogat.

Astfel, carnea de vițel și grăsimea de porc sunt măcinate fin și amestecate cu condimentele, iar cu amestecul obținut se umplu intestinele naturale de porc pentru a forma cârnații. Weißwurst-ul este fiert în apă fierbinte (nu clocotită) timp de aproximativ 10-15 minute, până devine alb.

Weißwurst-ul este tradițional servit ca mic dejun sau brunch, înainte de amiază, împreună cu Bretzel (covrig bavarez) și muștar dulce.

De-a lungul timpului, au apărut diverse variante ale rețetei originale, adaptate la gusturile contemporane, dar esența preparatului a rămas aceeași.

Cârnatul alb e mai mult decât un aliment, este un simbol al tradiției bavareze și este adesea consumat în contexte festive și sociale, în special în timpul Oktoberfest.