Din ce face bani femeia din spatele lui Klaus Iohannis. Averea pe care o are Delia Dinu

Din ce face bani femeia din spatele lui Klaus Iohannis. Averea pe care o are Delia Dinu
Din ce face bani femeia din spatele lui Klaus Iohannis.Averea pe care o are Delia Dinu

Delia Dinu este consilier prezidențial, şeful departamentului de Protocol și cea care este prezentă la toate întâlnirile oficiale ale președintelui României Klaus Iohannis. Recent, femeia și-a prezentat declarația de avere. Ce venituri reale are mâna dreaptă a lui Klaus Iohannis. Femeia deține două case, două terenuri, mașini și unm salariu impresionant.

Câți bani câștigă Delia Dinu, mâna dreaptă a lui Ionhannis

Președintele Klaus Iohannis are mare încredere în Delia Dinu, consilierul său prezidențial. Șeful departamentului de Protocol al biroului prezidențial și-a depus, recent, declarația de avere, unde sunt trecute toate veniturile și bunurile care sunt pe numele său.

Conform documentului, Delia Dinu căştigă, într-un an de zile, suma impresionantă de 184.000 lei de la Administrația Prezidențială. Pe lângă acestea, consiliera lui Klaus Iohannis este proprietara a două case, două terenuri intravilane, două mașini și două conturi bancare.

Femeia din spatele președintelui României Klaus Iohannis deține un teren intravilan în judeţul Ilfov, cu o suprafaţă de aproape 430 mp, cumpărat în anul 2008 și un teren intravilan de aproximativ 250 mp în Sibiu, moştenit în anul 2016.

De asemenea, consiliera prezidențială Delia Dinu are pe numele ei o vilă de aproape 240 mp în județul Ilfov, pe care a achiziționat-o în anul 2008 și un alt imobil moștenit la Sibiu, cu o suprafață de aproape 160 mp.

În ceea ce privește mașinile pe care le deține, Delia Dinu este proprietara unui autoturism BMW cumpărat în anul 1995 şi un automobil de marcă Honda, procurat în anul 2017. Șefa de Protocol de la Cotroceni deține două conturi bancare la ING, de 17.329 lei și respectiv 90.076 de lei.

Cine este Delia Dinu, consilierul prezidențial al

Delia Dinu are 46 de ani și a ajuns consilier în cadrul compartimentului de protocol al Administrației Prezidențiale în anul 2005, după ce a petrecut 12 ani în cadrul Serviciului de Protecție și Pază.

După trei ani, mai exact în 2008, femeia a fost numită șefă a Protocolului lui Traian Băsescu, iar ulterior a primit funcția de Consilier de Stat în cadrul aceluiași compartiment.

În anul 2016, Delia Dinu a fost numită Consilier Prezidențial în mandatul lui actualului președinte al României Klaus Iohannis.

În anul 2009, când candidatul la președinția României Mircea Geoană a pierdut în fața lui Traian Băsescu, cel dintâi a lansat mici atacuri la adresa celor din echipa câștigătorului, printre care se afla și Delia Dinu.

„Eu am văzut în timpul dezbaterii respective oameni care lucrează cu Băsescu pe acest domeniu (n.r. – parapsihologie), postați în dreapta camerei de luat vederi. Își făceau treaba. Ce făceau, ce nu făceau, nu știu, dar eu i-am văzut cu ochii mei, îi știu cine sunt.

Și i-am văzut și la Cotroceni, în timpul discuțiilor cu partidele politice. Același cetățean, stând liniștit, într-un colț”, declara politicianul Mircea Geoană în 2009, imediat după ce a pierdut alegerile în fața lui Traian Băsescu.

În acea perioadă, gurile rele au presupus că Mircea Geoană s-ar fi referit la Delia Dinu, când a făcut respectivele declarații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI