Din ce este făcut untul Gusturi Româneşti de la Mega Image. Mulţi români îl cumpără fără să aibă habar
Am aflat din ce este făcut untul Gusturi Româneşti de la Mega Image. Mulţi români îl cumpără fără să aibă habar. Tot ce ar trebui să facă este să arunce o privire pe eticheta produsului, fapt care va cântări mult dacă produsul ajunge în coș sau este lăsat, în continuare, pe raft.
Ce conține untul Gusturi Româneşti de la Mega Image. Puțini ar fi crezut așa ceva
Supermarketurile Mega Image pune la dispoziția românilor Gusturi românești Unt sărat 80% grăsime 200g. Cei mai mulți dintre românii care au nevoie de unt sau au rămas fără cumpără produsele fără a studia etichetele.
În acest context, astăzi vă vom dezvălui ce conține, de fapt, untul sărat 80% grăsime. Într-adevăr, potrivit site-ului Mega Image, produsul conține 80 de grame de grăsime, însă nu la 200 de grame, ci la 100 de grame, astfel că un pachet de unt conține 160 de grame de grăsime.
Ce valoare energetică are untul Gusturi Românești
Apoi, untul despre care vorbim are o valoare energetică de 726.2 kcal/100 g, în timp ce glucidele din produs se regăsesc într-o proporție de 0.5 g/100 g.
De asemenea, untul de la Mega Image conține și fibre, acestea fiind prezente în produs într-o proporție de 0.5 g/100 g. Sodiul din untul 80% grăsime este în proporție de 2 g/100 g, iar proteinele reprezintă
0.8 g/100 g. Nu în ultimul rând, untul de la Mega Omage conține grăsimi saturate într-o cantitate de 56.6 g/100 g.
În plus, conform site-ului Mega Image, untul sărat 80% grăsime are ca ingredient SMANTANĂ pasteurizata din LAPTE de vaca, sare 2%.
Cum se depozitează untul
În ceea ce privește depozitarea produsului, retailerul anunță pe site-ul propriu: ”a se păstra la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius. După deschidere a se păstra la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius”.
Nutriționiștii recomandă untul și untura, nu grăsimile vegetale
Pe de altă parte, nutriționiștii nu recomandă consumul de margarină, un înlocuitor al unutului, pentru că aceasta conține grăsimi trans, foarte dăunătoare organismului uman. Astfel, experții în alimentație îndeamnă românii să consume unt din lapte, dar și untură, în loc de ulei.
”Până când autoritățile vor reglementa această situație trebuie să ne păzim singuri sănătatea. Și putem face asta consumând mai puțină grăsime, de preferat uleiuri și grăsimi de origine animală. Pentru că grăsimile trans apar, culmea, doar în produsele care conțin grăsimi vegetale. Evitați margarina, grăsimea de cocos și de palmier și întoarceți-vă la unt și untură. Cât despre ulei, el trebuie folosit ca atare, în formă lichidă, indiferent că e de floarea-soarelui sau de măsline”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic.