DIICOT, anchetă oficială pentru ‘Catedrala Prostirii Neamului’. Cine a schimbat denumirea pe Google Maps

DIICOT, anchetă oficială pentru ‘Catedrala Prostirii Neamului’. Cine a schimbat denumirea pe Google Maps
DIICOT s-a sesizat. Cine a schimbat numele Catedralei grandioase din Capitală de pe Google Maps?

DIICOT încearcă să afle cine a schimbat numele Catedralei grandioase din București pe Google Maps. Românii au fost surprinși să afle că locația a fost denumită acum o vreme în ‘Catedrala Prostirii Neamului’.

DIICOT, anchetă oficială: cine a schimbat denumirea de pe Google Maps a Catedralei Mântuirii Neamului?

Tribunalul București a confirmat decizia unui procuror șef din cadrul DIICOT de a redeschide urmărirea penală într-un dosar surprinzător. Patriarhia Română a făcut plângere penală după ce în urmă cu ceva timp a apărut pe Google Maps locația și denumirea Catedralei Mântuirii Neamului schimbată în Catedrala Prostirii Neamului.

În luna august a.c., procurorul de caz de la DIICOT a clasat dosarul pentru acuzația de alternarea integrității datelor informatice și transfer neautorizat de date informatice și disjungerea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art. 360 alin. 1, Cod penal.

De asemenea, vorbim și despre incitare la urâ și discriminare, prevăzută în art. 369 C.p. şi declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Patriarhia Română a contestat soluția și a arătat că procurorul de caz nu a făcut niciun demers în achetă pentru a descoperi făptașul.

Ce arată judecătorul de al Tribunalul București?

”La data de 11.05.2020 Patriarhia Română cu sediul în București, Bdul. Regina #####, nr.1, sector 4, a sesizat faptul că autori necunoscuti în data de 01.05.2020 au schimbat pe Google Maps denumirea geografică a locației Catedrala Mânturii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului.

Astfel indicând locația geografică la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, aflată la 200 vest faţă de edificiul Catedralei, fapt ce a stârnit numeroase reacţii pe reţelele de socializare, cât şi în presă”, arată judecătorul de la Tribunalul București care a confirmat redeschiderea urmăririi penale, conform newsonline.ro.

Se pare că făptașul a schimbat în mod denigrator denumirea marcajului de locație în aplicația Google Maps. Autorul necunoscut era amplasat pe locația geografică a Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, situat în apropierea marcajului initial Catedralei Mântuirii Neamului, lucru care a trezit din nou confuzie în identificarea lui.

Conform informațiilor aflate, cel care a schimbat denumirea instituției este o persoană care știe să utilizeze aplicațiile și să-și acopere urmele. La moment, Catedrala și-a revendicat numele pe Google Maps, dar încă se fac cercetări în acest sens.

„Modalitatea descrisă mai sus reiese și din declarația martorului (…), angajat în cadrul unei societăți comerciale private având ca obiect SEO – Search Engine Optimization (activități de publicitate și optimizare pagini pe internet) din care a rezultat faptul că acesta a aflat în data de 02.05.2020 de la știri că lângă pin-ul locației geografice de pe Google Maps

,,Catedralei Mântuirii Neamului,, a mai apărut un alt pin intitulat ,,Catedrala Prostirii Neamului,, și fiind revoltat de această denumire depreciativă s-a ocupat de remedierea notării locației aferente Catedralei Mântuirii Neamului în aplicația Google Maps”, , se mai arată în încheierea Tribunalului București de redeschidere a urmăririi penale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI