Digi | RCS-RDS vine cu o veste care bucură toți abonații. Ce o să vezi prin cablu, în curând

Autor: Redacția - 12:28, 17 apr. 2019

Digi | RCS-RDS îți va da în curând noi posturi TV, unde vei putea să urmărești competiții sportive. Dacă ți se părea că nu ai deja prea multe canale sport, operatorul va difuza și mai multe pentru că o televiziune se diversifică.

Este vorba despre canalul Look Sport, care se va diviza în Look Sport 1, 2 și 3 și vor fi transmise în format SD și HD. De asemenea, canalul Profit.ro, acela pe care, probabil, nici nu l-ai descoperit încă în grila de programe, va transmite și în format HD.

Noutatea vine în urma aprobării date de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) următoarelor solicitări venite din partea Clever Media Network:

  • Acordarea licențelor, prin cablu și satelit, pentru posturile Look Sport 1,2 și 3;
  • Transformarea postului Look Sport dintr-unul cu caracter generalist, într-unul cu tematică sportivă;
  • Transmisia postului cu profil economic Profit.ro în format HD.

Pe Digi | RCS-RDS vei putea să urmărești și mai multe competiții sportive, dacă n-o făceai deja

Pentru că suntem o țară de „mari” sportivi, cea mai bună cale de a atrage un public cât mai numeros este să livrezi meciuri și emisiuni sportive cât cuprinde. Deja un procent mult prea mare din grila TV de la Digi cuprinde o mulțime de posturi sportive.

În cazul Look Sport, solicitarea noastră vine în contextul în care deținem deja drepturi sportive ce nu pot fi difuzate simulatan pe cele două canale pe care le deținem și în contextul în care suntem în proces de negociere pentru a achiziționa alte drepturi sportive pentru următoarele sezoane competiționale.

Meciurile live nu ar putea să fie transmise pe doar două canale, motiv pentru care mai transmitem ceva sport și pe Profit.ro, în weekend, dar dorim să le structurăm pe televiziunile tematice. Vorbim despre drepturi pentru Campionatul Spaniei, Campionatul Italiei, Premier League, probabil vom încerca să luăm și ceva tenis, baschet internațional, NBA, drepturi pe care dorim să le difuzăm pe posturile noastre, a declarat acționarul Clever Media Network, Adrian Tomșa.

Pagina de Media precizează că postul Look Sport o să-și păstreze profilul generalist.