Digi îți dă un iPhone? Adevărul despre mesajul înșelător

Digi îți dă un iPhone? Adevărul despre mesajul înșelător

Grupul Digi | RCS-RDS se regăsește într-un scandal uriaș. Un mesaj care a circulat pe internet a fraierit utilizatorii. Compania a comentat situația.

„Dragă client Digi Romania, Felicitări! Ești unul dintre cei 100 de utilizatori selectați să aibă șansa de-a câștiga un Apple Iphone XS, Samsung Galaxy S9 sau iPad Pro”. Așa suna mesajul care îndemna utilizatorii să dea click și să participe la un concurs online.

Chiar a dat Digi | RCS-RDS un iPhone, un Samsung sau un iPad gratis? Nu e prima dată când se întâmplă așa ceva. În august 2018, Digi Mobil era ținta unei campanii de tip scam care promitea un iPhone X sau un Samsung Galaxy S9 cui se încumeta să acceseze link-ul pus la dispoziție.

Era o țeapă al cărei scop era obținerea datelor utilizatorilor. Dacă anul trecut cineva s-a chinuit să folosească o română aproximativă, în țeapa de acum care se folosește de imaginea grupului Digi | RCS-RDS mesajul e în engleză.

Tocmai oferta de produse e primul indiciu că mesajul dat în numele RCS-RDS e țeapă. Formatul e destul de cunoscut pe internet.

Ca să ai șansa de-a câștiga ceva, trebuie să răspunzi la câteva întrebări. Da, și ele sunt în engleză. Elementele grafice Digi sunt folosite în această campanie scam ca să crezi că-i ceva veridic. Nu e.

Ce spune grupul Digi | RCS-RDS despre asta? „Vă informăm că Digi | RCS-RDS nu derulează nicio campanie online cu detaliile prezentate de dvs.”, a transmis compania.

Digi | RCS-RDS nu e singura companie folosită în țepe online

Cel mai recent, eMAG e în centrul atenției. Magazinul n-a făcut nimic, dar i-a fost folosit numele într-o campanie înșelătoare. Mai mult, RCS-RDS nu-i singurul operator din România care a devenit subiect de astfel de campanii.

Un Galaxy S9 de la Samsung era folosit în urmă cu aproape un an într-o campanie înșelătoare derulată pe Facebook în numele Vodafone.

Nu se reduce însă totul la companii de tipul acesta.

În aprilie 2018, Lidl și Carrefour au fost, de asemenea, folosite în campanii înșelătoare. Ține cont, când mai vezi astfel de campanii, să întrebi și pe paginile de Facebook ale companiilor respective sau chiar prin forma oficială de contact de pe site-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI