Diferențele dintre roșiile coapte natural și roșiile toxice. Trucul pe care o să-l folosești și tu
Roșiile sunt, fără îndoială, unele dintre legumele preferate ale românilor. Din acest motiv, consumatorii sunt extrem de atenți la procesul de alegere al tomatelor, atunci când le procură din piețe sau centrele comerciale. Cum îți dai seama dacă roșiile sunt coapte natural sau sunt toxice.
Cum deosebești roșiile toxice de cele care s-au copt în mod natural
Una dintre cele mai mari diferențe dintre roșiile naturale și cele toxice este că alimentele din fermele și serele ecologice sunt inspectate.
Anual, fermele și serele de roșii organice trebuie să fie supuse unor inspecții, care te asigură că legumele au fost cultivate în conformitate cu standardele organice.
„Fermierii organici sunt, de asemenea, supuși unor inspecții inopinate. Asta înseamnă că un inspector poate apărea oricând la ușa unui cultivator și poate cere să vadă cum sunt cultivate culturile sale.
În comparație, inspecțiile și verificările pentru sistemele de producție neecologice nu reprezintă o cerință.”, declară experții, potrivit celor de la Realitatea TV.
În timp ce cultivatorii de roșii non-ecologice pot folosi pesticide sintetice pentru dăunători, cultivatorii organici nu pot. Producătorii organici vor folosi alternative de pulverizare pentru a controla dăunătorii și pentru a asigura soluri sănătoase.
Dacă vorbim de un climat uscat, cultivatorii de roșii de câmp pot utiliza culturi de îngrășământ verde, precum secară amestecată cu trifoi purpuriu. Astfel, specialiștii ară sub pământ pentru a adăuga acești nutrienți în sol.
Motivul pentru care tomatele ajung toxice
Cultivatorii organici au o altă opțiune pentru sănătatea plantelor. Aceștia pot folosi, de asemenea, metode de control biologic, sau „bios”, precum și compost.
„De asemenea, el oferă polen și hrană pentru prădătorii naturali din zonă, în speranța că aceștia vor găsi un habitat în sere. Roșiile organice se adresează celor care caută alimente sigure și mai ecologice.
Roșiile certificate ecologic pot fi cultivate în pământ, spun experții în agricultura bio. Regulile care stabilesc dacă roșiile ecologice trebuie să crească în sol variază în funcție de țară sau regiune.”, notează sursa citată.
Roșiile coapte natural au un gust dulce și un parfum aromat, în timp ce tomatele toxice, care nu ar trebui să fie comercializate în spațiul public, au un gust lemnos și un miez verde, necopt.
Acest lucru apare din cauza semințelor folosite, fiind vorba de un soi tratat cu hormoni de creștere, celuloză și substanțe chimice.
„Se folosesc foarte mulţi fertilizanţi, hormoni de creştere. Se folosesc hormoni la legare, se folosesc hormoni de coacere. Fructele, deşi nu ajung la maturitate fiziologică, ele pot coace. Arată impecabil, dar, în interior, procesele fiziologice se dezvoltă în continuare.”, spun specialiștii români.
Citește și Cum îți protejezi roșiile din grădină de dăunători. Trucul unui grădinar iscusit, îl face an de an