Diferențele dintre prăjiturile gătite în tavă de metal vs. sticlă. Care ies mai bune, puține gospodine știu
Ce se întâmplă când deserturile sunt preparate în recipiente confecționate din materiale diferite. Care sunt diferențele dintre prăjiturile gătite în tavă de metal versus sticlă. Care ies mai bine. Cofetăreasa Tessa Arias a dezvăluit ce trebuie să faci pentru a obține un rezultat potrivit, dacă ai doar aceste tăvi.
Prăjiturile coapte în tavă de metal versus sticlă
Metalul și sticla prezintă conductivitate termică diferită, ceea ce înseamnă că acestea transportă și transferă căldura în mod diferit. Metalul se încălzește rapid și, de asemenea, se răcește mai repede decât sticla. Recipientele confecționate din sticlă au nevoie de mai multă energie și timp pentru a se încălzi.
Să pregătești un desert într-o tavă din metal înseamnă să aștepți până când centrul acestuia este copt. Tot ce trebuie să faci ulterior este să îl scoți din cuptor, fără să îți faci griji că tava va continua să rețină căldură, ce poate coace mai mult marginile prăjiturii.
În schimb, dacă coci un desert într-o tavă din sticlă, aceasta va reține căldura și, chiar dacă scoți desertul din cuptor, el va continua să se coacă în recipient.
Sfaturile celebrei cofetărese Tessa Arias
Cofetăreasa Tessa Arias a dezvăluit, pe contul său de Instagram, că cel mai bun mod de a prepara o negresă este să NU mai faci greșeala de a o coace în tăvi de sticlă și ceramică. Aceste materiale nu coc desertul la fel de eficient ca metalul, a explicat aceasta.
Există un motiv pentru care nu vezi adesea tăvi de sticlă folosite pentru prepararea deserturilor în bucătăriile profesionale, a punctat cofetăreasa Tessa Arias. Aceasta a mai explicat că tăvile din sticlă și ceramică sunt și mai dificil de depozitat, și mai fragile decât cele din metal.
Cum să prepari un desert, dacă ai la îndemână doar tavă din sticlă
„De multe ori, prăjiturile preparate în tăvi de sticlă sau ceramică prezintă o probabilitate mai mare de a nu fi coapte suficient. Aluatul se lasă la fund în centrul deserturilor, marginile lor sunt prea coapte și uscate, iar crusta este mai puțin strălucitoare”, a explicat Tessa Arias.
Dacă totuși singurele tăvi pe care le ai la dispoziție sunt cele din sticlă, cofetăreasa recomandă apelarea la două trucuri pentru a obține la final un desert potrivit. Primul implică reducerea temperaturii de coacere cu 4 grade, iar al doilea creșterea timpului de coacere cu 5-15 minute, în funcție de volumul aluatului.
„Nu mă faceți să vorbesc și despre tăvile din silicon… sunt teribile pentru coacerea prăjiturilor! Le folosesc doar pentru a prepara bomboane și ciocolată”, a conchis cofetăreasa.