Diferența majoră dintre mierea de calitate și cea de proastă calitate. Nu vei mai lua țeapă niciodată
Rafturile magazinelor din toată țara sunt pline de sortimente diferite, la prețuri diferite. În ciuda faptului că toate sunt prezentate ca fiind produse naturale, sănătoase, poți da greș foarte ușor, dacă nu știi la ce detalii să fii atent. Află, din rândurile de mai jos, care este diferența majoră dintre mierea de calitate și cea de proastă calitate. De ce trebuie să ții cont pentru a nu mai fi păcălit.
Care este diferența majoră dintre mierea de calitate și cea de proastă calitate
Rafturile magazinelor din toate colțurile țării nu duc lipsă de miere. În condițiile în care gama este variată, nu este deloc ușor să faci o alegere, mai ales dacă nu știi care sunt criteriile ce separă un produs bun de unul de proastă calitate.
Prețul nu este mereu un factor decisiv, cu atât mai puțin ambalajul. Există însă un test simplu pe care îl poți face pentru a-ți da seama care este cea mai bună alegere.
În ultimii ani, mediul online a devenit gazda unei colecții impresionante de sfaturi și trucuri. Un exemplu recent este un videoclip publicat pe o platformă de social media în care se arată diferența majoră dintre mierea de calitate și cea de proastă calitate. În doar câteva zile, postarea a strâns peste zece mii de reacții și comentarii.
Te-ar putea interesa și: Din ce este făcută mierea din comerţ, de fapt. Aşa ai fost păcălit ani de zile
Detaliul la care trebuie să fii atent
În imagini sunt prezentate două borcane cu miere, ce sunt apoi întoarse cu capacul în jos. Diferența clară dintre cele două este viteza cu care bula de aer din interiorul recipientului traversează produsul. Cu cât mierea este mai bună, cu atât bula de aer se mișcă mai încet.
„Mierea de calitate are o densitate de 1,4 ori mai mare decât a apei, deci este „groasă”. De aceea bula se mișcă încet”, a explicat utilizatorul care a publicat experimentul.
Imaginile au stârnit o dezbatere intensă în secțiunea de comentarii.
„Tin minte de la bunicul meu că mierea adevărată este aceea în care se formează o „pară” care curge lent atunci când întorci borcanul. Niciodată nu a dat zahăr albinelor! Bunicul nu mai e, nu mai e nici miere ca a lui!”, „Excelent răspuns! Și tata a fost apicultor și de la el știu același lucru”, „Sunt apicultor și ea are dreptate, am și eu stupi” – sunt doar câteva dintre reacțiile internauților.
Te-ar putea interesa și: A uns trandafirii cu miere și i-a înfipt într-un cartof. Trucul genial