Diferenţa dintre un zbor cu escală şi zborurile combinate. Cum obţii cel mai pun preţ la biletele de avion

de: Ștefan R. Apostol
20 03. 2024

Este acel moment al anului în care începi să-ți planifici vacanțele, dar în alte zone, ceva mai exotice, și nu știi care este diferenţa dintre un zbor cu escală şi zborurile combinate. Citește mai departe și îți explicăm noi, și tot aici aflii și cum obţii cel mai pun preţ la biletele de avion.

Care este diferenţa dintre un zbor cu escală şi zborurile combinate

De multe ori, în lumea călătoriilor cu avionul, este posibil să auziți cuvintele „zbor cu escală” și „zborurile combinate”, dar să nu fiți foarte sigur ce înseamnă, dar, în general, diferenţa dintre un zbor cu escală şi zborurile combinate este durata de timp.

Regulile privind escalele variază în funcție de compania aeriană, dar, în esență, sunt escale mai lungi, cu o durată de cel puțin 24 de ore. Dacă nu știi ce nseamnă, escalele sunt conexiuni cu o durată mai mică de o zi, în funcție de cum zburați, pe plan intern sau internațional. În afară de asta, cu toții am experimentat căutările obositoare și repetate atunci când încercăm să rezervăm cele mai ieftine zboruri posibile către o anumită destinație.

Cu motoare de căutare nesfârșite și prețuri care fluctuează continuu, abordarea rezervării zborurilor este copleșitoare.În cele ce urmează vorbim despre diferenţa dintre un zbor cu escală şi zborurile combinate, dar și despre cum obţii cel mai pun preţ la biletele de avion . Sunt câteva sfaturi cheie care vă vor economisi timp, frustrare și, cel mai important, bani atunci când vă rezervați următorul zbor.

Un zbor cu escală, orice conexiune de mai puțin de 4 ore

O escală este termenul tehnic pentru ceea ce ați putea considera un simplu zbor de legătură, dar pe distanțe relativ mai lungi, fie interne, fie externe. În cazul în care aveți un bilet pentru un zbor cu escală, de exemplu, de la București la Oradea, și există această variantă, veți opri la Cluj, sau mai nou, la Brașov.

Dar cum în Romnia nu există zboruri cu escală, estte puțin probabil să vă aflați într-o astfel de situație. De obicei, un zbor cu escală, prin companiile care activează în România, se fac spre alte state, iar escale se pot face în marile aeroporturi internaționale, înainte de destinația finală. Deși, de obicei, acestea presupun schimbarea porților și a avioanelor, nu este întotdeauna așa.

Ce sunt zborurile combinate?

Cele mai multe companii aeriene definesc o escală ca fiind orice conexiune de mai puțin de 4 ore pe un zbor intern sau de mai puțin de 24 de ore pe un zbor internațional. Regulile privind momentul în care sunt permise escalele variază în funcție de fiecare companie aeriană și, de multe ori, depind de faptul că biletul este un bilet premiu sau un bilet plătit.

Ori de câte ori călătoriți în alt mod decât o călătorie dus-întors, intră în joc combinațiile de tarife. Combinabilitatea se referă la faptul că două sau mai multe tarife pot fi combinate pentru a construi un itinerar pentru un anumit pasager. Pe de altă parte, zborurile combinate sunt, de fapt, cel puțin 2 zboruri, sau mai multe curse spre destinația finală aleasă de un călător.

Cum obţii cel mai pun preţ la biletele de avion, pentru zbor cu escală şi zborurile combinate

Găsirea de zboruri ieftine pare imposibilă, dar dacă știi unde să cauți, va fi o experiență care-ți promite oferte de zbor care pot economisi până la 90% din prețul biletelor de avion. Deci, care este trucul?

Conform experților, primul pas este să alegi destinația, apoi alegerea datelor legate de destinație este al doilea pas, iar al treilea pas este, în mod clar, să căutați cele mai ieftine zboruri către destinația aleasă. Iată ce trebuie să faci după, pentru a obține cel mai bun preț la biletele de avion:

  1. Căutați zboruri de pe aeroportul de origine.
  2. Dintre biletele de avion ieftine pe care le vedeți, decideți ce destinații vă interesează cel mai mult.
  3. Găsiți datele care se potrivesc cu programul dumneavoastră.

Mare atenție totuși, deoarece, în timp ce o ofertă bună la biletele de avion poate apărea în orice moment, tarifele de ultim moment tind să fie scumpe, spun experții.

Așa că, nu doriți să faceți rezervări prea devreme, ba mai mult, trebuie să fii foarte bine informat de politicile companiei, de la orele de zbor și până la ce să nu porți atunci când călătorești cu avionul.

De obicei, puteți rezerva zboruri cu până la 12 luni în avans, dar acestea nu sunt neapărat și cele mai bune tarife. De fapt, nu prea există un timp anume când sunt sau nu bilete ieftine, asta însemnând că trebuie să stai pe siteurile de vânzări și să ai norocul și să prinzi ofertele.

Cu alte cuvinte, este o adevărată loterie, dar cine știe, poate aveți noroc, mai ales că anumite companii low-cost au anunțat că se dau bilete de avion mult mai ieftine.