Dieta lui Cătălin Scărlătescu. Juratul MasterChef a slăbit 50 de kg în timp record. Alimentul la care a renunțat definitiv

de: Daoud Andra
28 08. 2024

Cătălin Scărlătescu a trecut printr-o schimbare vizibilă de când apare la televizor. La un moment dat, bucătarul a luat decizia de a slăbi, după ce ajunsese la un număr foarte mare de kilograme. A reușit să dea jos aproape 50 de kilograme și a dezvăluit în ce a constat dieta lui.

Ce a făcut Cătălin Scărlătescu ca să slăbească

În primii ani de televiziune, Cătălin Scărlătescu avea semnificativ mai multe kilograme decât în prezent. Celebrul chef a decis să facă o schimbare radicală în ceea ce privește stilul de viață și a renunțat la câteva plăceri culinare, pentru a pierde în greutate. Deși s-a speculat că ar fi apelat la o operație de micșorare a stomacului, nu este deloc așa.

Scărlătescu a povestit că a slăbit doar cu ambiție și excluzând din alimentație o serie de produse calorice. Transformarea a fost spectaculoasă, iar mulți i-au spus că a exagerat cu slăbitul și că este de nerecunoscut. În prezent, juratul de la MasterChef se menține la o greutate la care se simte confortabil și nu mai face excese, cum făcea în trecut.

”Pe vremuri, lumea îmi zicea Marele Alb. Cum de ce? Păi eram gras ca un porc. De acolo vine Marele Alb. Nu știi ce e Marele Alb? Aveam 148 de kilograme și eram foarte gras. Am zis că vreau să fac o schimbare. Dar cred că erau şi toate date peste cap în analize. Erau praf, nu mai dormeam bine şi am zis, gata, trebuie să slăbesc. Nu mai mănânc carne deloc, nu mai beau alcool. E simplu. Eu am spus într-o zi că nu mai fumez şi n-am mai fumat, la fel pot să zic orice. Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri şi nu am băut alcool”, a declarat la un moment dat Cătălin Scărlătescu, potrivit imapct.ro.

Cătălin Scărlătescu, în primul sezon de MasterChef

”Am mâncat doar salate”

În perioada în care a slăbit mult, Cătălin Scărlătescu a renunțat la fripturi, dulciuri, alcool și produse de panificație și a consumat, în schimb, multe legume și verdețuri, bogate în vitamine și minerale și sărace în calorii. Bucătarul a recunoscut că a ținut un regim foarte sever, pe care nu l-ar recomanda, însă rezultatele au fost cele așteptate.

”Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ştevie, castraveţi, roşii, mere, grapefruit, prune, nuci şi migdale neprăjite şi nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) şi un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete.

Este, însă, o dieta severă, eu nu recomand nimănui să ţină un astfel de regim fără să consulte medicul. Fiecare organism are propriile necesităţi, aşa că nu e bine să ţinem diete ‘de capul nostru’. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume şi fructe proaspete, aşa că nu prea e loc de reţete. Puneţi pe grătar vinete, roșii şi ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, a mai spus Cătălin Scărlătescu.