Diana Șoșoacă merge la CEDO. Ce a deranjat-o peste măsură pe senatoare

Diana Șoșoacă merge la CEDO. Ce a deranjat-o peste măsură pe senatoare
Diana Șoșoacă merge al CEDO. Ce a deranjat-o atât de tare?

Diana Șoșoacă a răbufnit, iar după lungi frământări a decis să meargă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Ce a deranjat-o atât de tare pe fonsta senatoare a partidului AUR încât să ia această hotărâre?

Diana Șoșoacă s-a decis! Fosta senatoare AUR merge la CEDO

Diana Șoșoacă revine în atenția românilor după ce a anunțat că nu mai suportă situația în care a fost pusă și că se va adresa CEDO pentru a-și face dreptate. Cunoscută pentru discursurile sale vehemente și felul aspru de a tăia în carne vie, fosta senatoare nu se dezice de la felul precipitat de a-și spune adevărul.

Aceasta a contestat avertismentul scris primit de la conducerea Senatului României pentru nepurtarea măștii de protecție și comportament neadecvat. Cea din urmă a subliniat că a primit telefoane inclusiv din partea unor politicieni USR pentru a iniția această acțiune.

Mai mult decât atât, Diana Șoșoacă a amenințat că se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului pentru cele în cauză declarând că nu o interesează acuzațiile primite și că nu o afectează:

„Pe mine nu mă interesează această sancțiune pentru că nu mă afectează, însă am primit nenumărate telefoane din partea unor foști senatori, deputați, judecatori, din partea partidelor politice, inclusiv USR, să mă roage să fac această contestație întemeiată, deoarece este un precedent periculor pentru toată clasa politică. Este pentru prima dată în 31 de ani când i se întâmplă așa ceva unui senator.”

Context și abaterile subliniate de Comisia Juridică

Context: Biroul Permanent al Senatului a decis la finalul lunii aprilie să o sancționeze pe senatoare în urma scandalului în care a fost implicată la ședința Comisiei Juridice din 13 aprilie a.c.

În cadrul întrunirii erau analizate sesizările depuse de reprezentanți PNL la adresa lui Șoșoacă. Comisia a întocmit un raport pe baza căruia conducerea Senatului a dispus sancționarea omului politic cu avertisment scris.

  • Șefa Comisiei Juridice susține că această structură parlamentară a identificat cinci abateri comise de Diana Șoșoacă:

-nerespectarea legilor şi a prevederilor regulamentului parlamentar
-exercitarea abuzivă a mandatului
-comportament injurios şi calomniator la adresa altor membri ai Parlamentului la şedinţele de plen
-încălcarea solemnității ședințelor de plen

Fostul parlamentar AUR, prezent la protestele anti-restricții

„Ăştia credeau că o să tac. Nici moartă nu tac! În acest moment sunt blocată pe toate conturile, inclusiv pe al soţului meu, Silvestru Şoşoacă. Evident că am găsit o soluţie să fac un live de pe această pagină…Pentru că mâine se va desfăşura un eveniment la nivelul întregii ţări, deşi se menţionează că numai în Bucureşti. Nu! Sunt oameni care nu pot ajunge în Bucureşti şi atunci este normal să poată ieşi în stradă la ei în localitate.

Evident că ar fi bine să vină în faţa Parlamentului 18 milioane de români dar ştim că este practic imposibil. Cei care nu puteţi veni la Bucureşti, ieşiţi în faţa Primăriilor şi Consiliilor Judeţene în toată ţara. Conform Legii adunărilor publice, nu aveţi nevoie de autorizare dacă ieşiţi în faţa acestor instituţii, mai ales că va fi un miting ad-hoc”
Diana Șoșoacă (Sursa: live – Facebook.com)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI