Diana Șoșoacă, făcută de râs de medicul Alexandru Rafila. Ce gafă uriașă a făcut senatoarea AUR

Diana Șoșoacă, gafă uriașă în direct

Diana Șoșoacă a comis-o în direct, în fața tuturor românilor. Senatoarea care s-a remarcat pe toată perioada pandemiei cu acțiuni menite să încalce regulile impuse de autorități, ca prevenție împotriva Covid-19, a fost pusă în fața unor termeni medicali pe care nu îi stăpânește. Medicul Alexandru Rafila nu a pierdut ocazia să-i arate politicianului acest lucru, punând-o pe Diana Șoșoacă într-o ipostază rușinoasă.

Schimb de replici cu final trist

Nu există persoană din România care să nu fi auzit de senatoarea AUR, având în vedere că este una dintre vocile cele mai puternice în susținerea anti-vaccinării și anti-măsurilor de protecție. Cu toate acestea, Diana Șoșoacă este apreciată de mulți români pentru curajul și perseverența de care a dat dovadă pentru a duce această luptă grea cu autoritățile și cu reprezentanții lumii medicale.

În cursul serii de miercuri, senatoarea AUR a intervenit în cadrul emisiunii „Subiectiv”, de la Antena3, acolo unde a participat împreună cu medicul Alexandru Rafila pe tema vaccinării și a testării Covid-19.

După ce discuțiile au început să se aprindă, Diana Șoșoacă a mărturisit că a observat mai multe nereguli cu privire la testările Covid-19, susținând că a primit din partea mai multor centre de recoltare dovada că pe documentele pacienților care și-au efectuat analizele RT-PCR scrie că ”activitate de recoltare neacreditataă RENAR”, în timp ce RENAR oferă acreditare laboratoarelor de analize umane.

Pornind de la această neînțelegere, medicul Rafila s-a găsit dator să o lămurească pe partenera sa de dezbateri.

Acesta i-a explicat că nu recoltările trebuie să fie acreditate, ci laboaratoarele care efectuează aceste analize. În plus, reprezentantul României la OMS a explicat că laboratoarele nu-și pot asuma răspunderea pentru analize care ajung prin alte mijloace decât cele în care testele sunt realizate direct în laborator.

Senatoarea AUR s-a încurcat în termeni

Intrând într-o zonă cu termeni exclusiv medicali, Diana Șoșoacă s-a simțit intimidată de confruntarea cu un specialist în domeniu, astfel că aceasta a încurcat termenul de “septic” cu cel de “aseptic”, dând un sens greșit dezbaterii.

Medicul Alexandru Rafila nu a putut trece cu vederea această eroare medicală susținută de cineva care se împotrivește măsurilor de restricție, așa că i-a transmis că ceea ce spune este greșit, având o abordare vizibil superioară.

Senatoarea AUR: Deci, această activitate de recoltare nu ar trebui să se facă, totuși, într-un loc în care aceste analize să nu se poată infecta și cu alți viruși? Și într-un mediu, cel puțin eu așa am citit că se întâmplă în Statele Unite, recoltările se fac într-un mediu septic și se pun… există o anumită…

Alexandru Rafila: Dumneavoastră știți ce înseamnă un mediu septic?!

Senatoarea AUR: Da, știu foarte bine. În România nu există.

Alexandru Rafila: Dar ce înseamnă? Doamna Șoșoacă, un mediu septic înseamnă un mediu infectat. Îmi pare rău…

Senatoarea AUR: Aseptic, da, scuze”, a fost un framgment al intervenției celor doi la Antena3.

Urmărește dezbaterea video dintre Diana Șoșoacă și Alexandru Rafila

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI