Diana Șoșoacă, dezvăluire ireală despre Vlad Voiculescu: ”Când Balșul a luat foc, mi-a răspuns râzând”

de: Anca Lupescu
29 04. 2021

Diana Șoșoacă a vorbit despre mai multe probleme petrecute în pandemie. Ea a criticat felul în care Vlad Voiculescu a condus ministerul Sănătății.

Diana Șoșoacă, dezvăluire ireală despre Vlad Voiculescu

În plus, senatoarea susține că a luptat vreme de un an de zile pentru modificarea ordinului privind înmormântarea oamenilor care au murit din cauza covid-19.

Ea a mai spus că Vlad Voiculescu ar fi trebuit să se intereseze de ce se întâmplă sub mandatul său.  În plus, ea declarat că a avut o discuție în care fostul ministru i-a râs în nas, atunci când ea i-a cerut demisia după incendiul de la Matei Balș.

”A fost o luptă de un an pe care am purtat-o cu ceilalți avocați și cu oamenii din stradă. Ordinul s-a schimbat când a început și presa, în sfârșit, să vocifereze.

A fost un miting la Buzău. Am ajuns târziu, aproape se terminase, și am arătat acel sac. L-am luat de la o firmă de pompe funebre. Eu sunt rezistentă, mă duceam cu mama la IML. Am arătat acel sac și se vedea că are mânere. Apoi ni s-au transmis poze de la spitalul din Arad, oamenii erau aruncați pe jos.

În următoarele două zile s-a schimbat acel ordin și au început să spună ”nu știu”. Când ești ministru, primul lucru te interesezi ce în e subordinea ta, dacă respectă legea, demnitatea, onoarea”, a spus Șoșoacă la Realitatea PLUS.

Senatoarea a dezvăluit o conversație pe care a avut-o cu Vlad Voiculescu, în care acesta a întrebat-o, retoric, dacă e el de vină pentru incendiul de la Matei Balș. Răspunsul fostului ministru ar fi venit în contextul în care Diana Șoșoacă i-a cerut demisia după tragedie.

”Îi ceream mereu domnului Vald Voiculescu demisia. Am și vorbit de vreo două ori la telefon. Când Balșul a luat foc, dânsul mi-a răspuns râzând. Mi-a raspuns ”ce, sunt de vină eu?”, a mai spus Șoșoacă.

Ce a spus Vlad Voiculescu după tragedia de la Matei Balș

Vlad Voiculescu a făcut declarații după incendiul de la Matei Balș. El a susținut că după o zi de la tragedie, autoritățile nu au reușit încă să afle cauza.

În plus, autoritățile au greșit privind anunțul despre cea de-a șasea victimă decedată. Ministerul Sănătății a spus că este vorba despre o femeie de 58 de ani cu 2% arsuri, în realitate a fost vorba despre un bărbat de 70 de ani, dependent de oxigen și care nu a fost rănit în incendiu.

“Îmi prezint condoleanțele familiilor îndurerate. Le doresc celorlalți însănătolșire grabnică. Apreciez efortul celor care au intervenit în dimineața tragediei. Problemele din sistemul sanitar sunt vechi, de zeci de ani. De la infecții, până la incendii…

Am lucrat cu echipa mea la niște măsuri urgente pentru a schimba sistemul. Nu dorim să se mai întâmple asemenea lucruri. Nu știm cu exactitate cauza incendiului de la Matei Balș. Dar pandemia a pus presiune pe personal, dar și pe infrastructură.

Vorbesc și despre un fond național pentru sănătate, pentru urgențe, pentru îmbunătățirea siguranței în spitale. Ne referim la securitatea la incendii, cutremure și infecțiile nozocomiale. Spitalele din România sunt aglomerate.

Demisiile ar trebui să aibă legatură directă cu responsabilitățile dintr-un caz sau altul. O funcție nu este veșnică. Dar sănătos este ca atunci când este o problemă, sa aflam responsabilii. În această situație încă nu am aflat cine sunt aceștia. Trebuie să avem rabdare”, a mărturisit Vlad Voiculescu sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă.