Diana Șoșoacă, avertisment de ultimă oră pentru premierul Ciucă: „Voi scoate cât de mulți români pot în stradă”

Diana Șoșoacă, avertisment de ultimă oră pentru premierul Ciucă: „Voi scoate cât de mulți români pot în stradă”
Diana Șoșoacă: „Voi scoate cât de mulți români pot în stradă”

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă s-a remarcat din nou în Parlament, în timpul ședinței de învestire a Guvernului Ciucă. În urmă cu puțin timp, aceasta a atacat dur noul Guvern, amenințându-l că odată cu votarea certificatului verde, va instiga o nouă revoluție în stradă. De asemenea, senatoarea a felicitat-o pe Gabriela Firea pentru funcția deținută, promițându-i că vor avea de lucrat împreună în ceea ce privește câteva aspecte importante legate de familie și tineret.

Diana Șoșoacă nu va vota Guvernul Ciucă

Senatoarea nu s-a sfiit nicio secundă să ia la rost noul Guvern Ciucă, ironizând cele două partide, PNL și PSD, și asemându-le cu două parelele care se vor întâlni într-un punct infinit. Fiind revoltată din cauza lipsei de femei în componența noului Guvern, Diana Șoșoacă a ținut să o felicite pe Gabriela Firea pentru funcția de ministru al Tineretului și Familiei.

„Suntem în geometria euclidiană, două paralele se întâlnesc la un punct infinit. (…) Pentru că suntem în geometria hiperbolică în care literatura lui Kafka poate fi transpusă în planul realității. (…) Avem un guvern în care există o singură persoană de sex feminin, nu gen, nu aveți doamne capabile să ocupe funcții în acest guvern? (…) Cu tot respectul pentru doamna Firea, e bine că sunteți la Ministerul Familiei, o să vă fac câteva vizite, pentru că avem de rezolvat niște treburi. (…)

Diana Șoșoacă și-a întărit poziția împotriva Guvernului, amenințând cu proteste în stradă și nesupunere civică, în cazul în care vaccinarea ar deveni obligatorie sau premierul va aproba pașaportul verde în Parlament.

“Nu știu cum e armata, dar vă spun în calitate de jurist că există principiul lui Thoreau – dreptul la nesupunere civică. În momentul în care veți avea pașaportul verde sau poate pașaportul kaki aprobat în Parlament și veți impune vaccinarea obligatorie, eu voi scoate cât de mulți români pot în stradă. Veți avea parte de cea mai mare nesupunere civică”, a amenințat Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, reacție neașteptată după vaccinarea Patriarhului Daniel

Senatoarea independentă este una dintre persoanele publice care s-a arătat încă de la începutul pandemiei împotriva vaccinării anti-Covid-19 și a tuturor restricțiilor. Chiar dacă inițial mai multe persoane au susținut acest trend, inclusiv reprezentanți ai Bisericii, ulterior, unii dintre aceștia și-au schimbat opinia în acest sens.

Astfel, Patriarhul Daniel a anunțat că s-a vaccinat anti-Covid-19, îndemnând cât mai mulți români să facă acest lucru. În urma aflării acestei vești, Diana Șoșoacă a avut și o reacție în acest sens, considerând că fiecare persoană are dreptul să decidă ce este mai bine pentru ea.

„Este strict opțiunea dânsului. Din câte știu eu, Patriarhul este un om matur, care poate lua cele mai bune decizii pentru propria persoană. Pe de altă parte, Patriarhul a fost miercuri seara în Parlament, la ședința noastră festivă, cine știe când s-o fi vaccinat?!, a afirmat Diana Șoșoacă.

De nu se vaccinează senatoarea

Aceasta și-a continuat argumentele anti-vaccinare, oferind exemplele altor țări care au decis carantinarea, inclusiv pentru persoanele vaccinate.

„În ceea ce mă privește, poziția mea rămâne aceeași: nu mă vaccinez! Nu am nimic împotriva celor ce au decis să se vaccineze, dar eu personal nu o voi face. În continuare, autoritățile nu au reușit, și aici nu mă refer doar la cele din România, dar și la cele din alte țări, europene în primul rând, să facă dovada certitudinii că folosind acest vaccin situația se îmbunătățește.

Dimpotrivă, avem persoane vaccinate care continuă să se îmbolnăvească sau să transmită boala, deci nu există certitudinea că vaccinându-ne vom întrerupe transmisia acestei boli. Nu mai departe de zilele trecute, Austria a decis să reintroducă carantina, și pentru cei nevaccinați, dar și pentru cei vaccinați!
Și atunci, vă întreb și mă întreb, și-i întreb pe toți ceilalți, despre ce fel de certitudini discutăm atunci când vorbim despre vaccinare?”, a mai transmis senatoarea, potrivit impact.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI