Dialogul dintre părintele Visarion Alexa şi enoriaşa care îl acuză de agresiune, făcut public. Ce i-a putut spune preotul femeii e scandalos

Dialogul dintre părintele Visarion Alexa şi enoriaşa care îl acuză de agresiune, făcut public. Ce i-a putut spune preotul femeii e scandalos
Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuala

Dialogul dintre părintele Visarion Alexa şi enoriaşa care îl acuză de agresiune a fost făcut public de surse judiciare. Ce i-a putut spune preotul femeii e scandalos. Preotul Visarion Alexa, parohul unei biserici din București, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile după ce a fost acuzat de agresiune sexuală de către o credincioasă.

Stenograme incendiare. Dialogul dintre Visarion Alexa și enoriașă din timpul abuzului sexual

Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din București, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, în urma unei decizii luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6, care poate fi contestată în termen de 48 de ore.

De asemenea, Arhiepiscopia Bucureştilor a confirmat azi că va începe ancheta în acest caz, anunţând totodată că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a spus că a existat o relaţie de prietenie între preot şi enoriașa respectivă.

Decizia instanței

„În baza 227 alin. 1 Cod proc. penală şi art. art. 219 alin. (7) Cod proc. penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr. 6204/P/2022. În baza art. 227 alin. 2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin. 4 lit. b Cod proc. penală cu referire la art. 211 Cod proc. penală dispune luarea faţă de inculpatul Alexa Visarion a măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, din data de 17.09.2022 până la data 15.11.2022, inclusiv”, se arată în decizia instanţei.

Așadar, mai jos vă prezentăm tot filmul incidentului neortodox, aşa cum apare acesta în dosar, pe baza declaraţiilor, conform unor surse judiciare.

Stenogramele incendiare

„Preot: Ți-a fost rău?
Victimă: Cum adică?
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.
Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine”, potrivit romaniatv.net.

Obligațiile lui Alex Visarion în timpul controlului judiciar

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fa?a căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.