Diagnostic ‘fatal’ pentru Simona Halep după accidentarea de la Roma. Ce se întâmplă cu Roland Garros

Diagnostic ‘fatal’ pentru Simona Halep după accidentarea de la Roma. Ce se întâmplă cu Roland Garros

Ieri seară Simona Halep ar fi trebuit să joace în turul doi la turneul de la Roma. Din păcate întâlnirea cu Angelique Kerber s-a terminat dramatic pentru jucătoarea noastră. Simona a fost nevoită să renunțe la meci după o accidentare gravă. Diagnosticul dat de medici ar putea să o țină în afara terenului pentru o lungă perioadă de timp.

Simona Halep a plecat de pe teren în lacrimi

Simona Halep a fost nevoită să se retragă din meciul din turul 32 al Open-ului italian după ce a suferit o accidentare ciudată în mijlocul meciului împotriva jucătoarei Angelique Kerber, retrăgându-se la 6-1, 3-3.

La 3-3 în setul secund, cu Kerber servind la 15-0, Halep a arătat disconfort după ce a jucat pentru un prim serviciu. În urma acestui punct și cu Kerber cu 30-0, Halep s-a accidentat. După ce jocul a fost oprit, Halep s-a prăbușit pe bancă. Când vorbea cu medicul la bancă și cu Kerber, Halep putea fi auzită spunând:

”Da, când ai servit [Kerber], când am sărit puțin, atunci a simțit durerea.”, Halep s-a retras la scurt timp.

Simona Halep a plecat de pe teren în lacrimi
Prezența româncei la turneul de la Roland Garros un mare semn de întrebare

Prezența româncei la turneul de la Roland Garros un mare semn de întrebare

După o primă examinare, medicul a sugerat chiar că Simona Halep ar fi avut o ruptură. Ulterior, după o nouă examinare completă a venit și diagnosticul medicilor, de altfel anunțat de Simona pe rețelele de socializare.

”Din nefericire, testul cu ultrasunete a arătat că am ruptură musculară la gamba stângă. Voi face un RMN mâine pentru a înţelege gravitatea accidentării. În acest moment nu ştim care va fi timpul de recuperare.

Sunt foarte dezamăgită să părăsesc în acest fel turneul de la Roma. Voi face totul pentru a trata această accidentare şi a reveni cât mai repede posibil. Va mulţumesc mult pentru susţinere şi vă voi ţine la la curent cu evoluţia stării de sănătate.”, a spus Simona Halep pe Twitter.

Prezența Simonei Halep la Roland Garros este în acest moment sub semnul întrebării datorită accidentării survenite la Roma. Ba mai mult de-atât se pune întrebarea dacă Simona Halep va putea participa la JO de la Tokio de anul acesta. Accidentarea Simonei vine cu trei săptămâni înainte de începerea French Open, care începe pe 30 mai.

French Open începe în mai puțin de trei săptămâni, recuperarea durând exact cam la fel. Cu toate că Simona Halep, care a câștigat la Roland Garros în 2018, este favorita turneului francez, de data asta nu mai este nimic sigur. Rămâne de văzut care va fi verdictul de astăzi și dacă Simona Halep se va putea recupera până la data startului turneului de la Roland Garros.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI