Dezbatere Klaus Iohannis, candidat în turul 2 la alegerile prezidențiale 2019. Live Video

UPDATE 20:45„După 30 de ani de tranziție și dispute profunde între diferitele partide, e cazul să ajungem în situația în care un președinte care știe ce e de făcut și un guvern să se apuce de treabă. Eu voi fi foarte ferm, chiar intransigent. Aceste discuții trebuie să producă rezultate. Nu avem timp să ne pierdem în discuții de complezență. Aceste chestiuni au fost discutate într-o primă rundă.”, a mai spus Klaus Iohannis, în dezbaterea de marți seară.

UPDATE 20:15„O atmosferă foarte bună. Mulțumesc participanților că au ridicat teme de greutate. Intrăm în a doua rundă de dialog cu participanții. Aș introduce eu o temă în aceată dezbatere. Primul tur al alegerilor a adus o noutate, un record de participare din partea românilor care au votat în diaspora. Este o premieră și abordez tema pentru că vreau să le mulțumesc. Este și datorită modificărilor legislative pe care și eu le-am promovat. Am reușit să-i punem și e pe românii dinstrăinătate în situație de a-și expirma votul”, a declarat Klaus Iohannis, după ce dezbaterea a fost reluat, în seara de marți.

UPDATE 19:50„Regretați că în 2009 ați stat la un scaun de Liviu Dragnea în tabăra susținătorilor lui Mircea Geoană?”, a mai fost întrebat președintele Iohannis.

„Atunci așa am văzut lucrurile și așa am acționat atunci. Acum am acționat în felul în care mă vedeți acționând”, a răspuns șeful statului.

UPDATE 19:40„Vă temeți de o demobilizare a electoratului în turul doi?”, a fost întrebat Klaus Iohannis.

„Sper ca prin astfel de evenimente, cum e cel din seara aceasta, este să mobilizez electoratul. Îi învit pe toți românii să devină campioni la turul doi.”, a răspuns actualul președinte al României, legat de alegerile din 24 noiembrie 2019.

UPDATE 19:30 – Candidatul PNL în cadrul alegerilor prezidențiale din 2019 a fost întrebat ce garanții oferă, dacă va fi ales, că românii o vor duce mai bine. „Guvernul Orban ne tot spune că sunt găuri în buget, se vorbește de o criză. Ce garanții le dați românilor?”.

Dezbatere Klaus Iohannis, candidat în turul 2 la alegerile prezidențiale 2019. Live Video
Președintele Iohannis a vorbit deschis și despre importanța independenței justiției

„Mă voi implica total pentru România normală. Acesta e mai mult de un slogan, e o dorință pe care o au mulți români. Dar ce înseamnă acest normal? Înseamnă prosperitate, creștere economică, locuri de muncă bine plătite, școli sigure, pacientul este în centrul sistemului de sănătate. Pot să garantez românilor că mă voi implica cu tot ce știu, cu tot ce pot, pentru a lucra împreună cu Guvenrul pentru îmbunătățirea performanței economice a României. Avem soluții, știu ce este de făcut. Eset un Guvern nou în funcție, care știe ce e de făcut. Acum suntem într-o situație care trebuie tratată cu multă atenție, și asta vom face.”, a mai completat actualul președinte, în dezbaterea de marți seară.

UPDATE 19:15„PSD-ul trebuie înlăturat din decizia statului, dar nu oricum, ci în mod democratic. Prin vot. Este singurul mod legitim, democratic, prin care un partid care a guvernat e trimis în opoziție. De aceea, votul pentru prezidențiale este foarte, foarte important. E modalitatea prin care putem să ajungem după 30 de ani să avem un președinte care lucrează cu Guvernul pentru români, pentru România. 

Dezbatere Klaus Iohannis, candidat în turul 2 la alegerile prezidențiale 2019. Live Video
Klaus Iohannis, în dezbatere cu jurnaliștii, marți seară, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”

Noi care rămânem, noi nu tăiem pensii, noi nu tăiem salarii, vrem să crească. (…) Mă adresez în mod special tinerilor, foarte mulți sunt studenți, le mulțumesc celor care m-au votat, dar și celor care au votat un alt candidat, le mulțumesc și lor. Mă adresez și celor care nu au mers la vot.Votul este vital, dacă doriți să participați la construcția României, mergeți pe 24 noiembrie la vot.”, a mai spus Klaus Iohannis, înainte de a primi întrebările membrilor din presă prezenți.

UPDATE 19:10„M-am opus încercărilor PSD-iste de a acapara acest stat. De multe ori, surprinzător pentru ei, am avut și reușite. (…) Spre finalul mandatului am avut acel summit de la Sibiu, în care am creionat parcursul uniunii europene, pentru următorii 5 ani. Am avut un mandat care a început ca un mandat de construcție, așa l-am gândit, dar pe parcurs am ajuns de multe ori care de fapt trebuia să mențină România în marile coordonte dorite de români, opunându-mă PSD-ului”, și-a început Klaus Iohannis discursul, din cadrul dezbaterii electorale cu presa.

A refuzat să participe la o dezbatere împreună cu Viorica Dăncilă, însă și-a organizat singur propria dezbatere. La scurt timp înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019, Klaus Iohannis a organizat o întâlnire cu reprezentanți din mass media, analiști, politologi, dar și studenți. Dezbaterea este stabilită pentru marți, 19 noiembrie, în Aula Bibiliotecii Centrale Universitare Carol I.

Dezbatere Klaus Iohannis, candidat în turul 2 la alegerile prezidențiale 2019

Klaus Iohannis a anunțat că va organiza o dezbatere, în cadrul căreia va aduce în discuție principalele puncte de interes pentru România și va răspunde la întrebările jurnaliștilor, marți, 19 noiembrie, de la ora 19.00, în Aula Bibiliotecii Centrale Universitare Carol I.

Viorica Dăncilă i-a urmat exemplu și a programat și ea o dezbatere, în aceeași zi, cu o oră mai devreme.

La dezbaterea pe care a programat-o Iohannis, vor participa jurnaliști, analiști, politologi, dar și studenți. „Este o dezbatere după model american sau model francez”, a precizat luni, Rareș Bogdan.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se luptă în turul 2 la alegerile prezidențiale 2019
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se luptă în turul 2 la alegerile prezidențiale 2019

Prin intermediul unui comunicat de presă, au fost anunțate principalele date despre evenimentul anunțat de președintele Iohannis. Pe această cale, au fost prezentate numele persoanelor care vor lua parte la dezbatere.

„Partidul Național Liberal organizează astăzi, 19 noiembrie a.c., începând cu orele 19.00, dezbaterea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu analiști, politologi și jurnaliști. La evenimentul care se va desfășura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, vor participa: Ramona Avramescu, Clarice Dinu, Moise Guran, Ion M. Ioniţă, Cristian Leonte, Silviu Mănăstire, Cristian Pîrvulescu, Cristina Şincai și Radu Tudor.

Dezbaterea reprezintă o premieră pentru România, în contextul alegerilor prezidențiale, participanții care vor lua parte la dialog având posibilitatea să abordeze orice teme și orice subiecte pe care le consideră de interes pentru opinia publică”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Național Liberal.

Dezbaterea are loc la scurt timp înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019, când românii vor alege cui îi vor acorda următorul mandat la Cotroceni, lui Klaus Iohannis sau Vioricăi Dăncilă, candidată PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI