Detaliul de pe pachetele de unt care îți arată cât consumi. Foarte puțini l-au observat până acum
Un videoclip a devenit viral pe TikTok, după ce internauții pasionați de bucătărie au descoperit un truc genial care îți arată cât de mult unt ai consumat. Unde sunt scrise gramajele. Acest truc este esențial pentru a monitoriza ce cantitate de unt consumi într-o anumită perioadă de timp. Ai văzut și tu?
Cum îți dai seama cât de mult unt ai mâncat, privind ambalajul pachetului
Un utilizator de pe TikTok a realizat un clip scurt de numai câteva secunde, în care le arată urmăritorilor săi secretul inscripționat pe un pachet de unt din comerț.
Se pare că tot ce trebuie să faci, pentru a afla cât de mult unt consumi în realitate, este să întorci pachetul, iar pe spate vei vedea indicatorul de gramaj.
Clipul a adunat peste 8500 de aprecieri și 250 de comentarii din partea utilizatorilor care au mărturisit că nu au realizat acest mic detaliu, până acum.
Foarte mulți dintre consumatori au specificat faptul că, în general, utilizează un cântar de bucătărie sau alte unelte de măsurat gramajul, pentru a măsura cât de mult unt folosesc.
@crisstherussian Descoperim lumea împreună 😁🤦♀️#pfy #fyp #invatapetiktok #fyy #viral #pentrutine #viralromania #trendingromania #fypp #fyyyyyyyyyyyyyyyy ♬ Beggin’ – Måneskin
Cât timp ții ciorba în frigider
Tot de pe TikTok, internauții află tot felul de trucuri interesante, precum cât de mult timp trebuie să păstrezi ciorba sau oala cu supă în frigider.
- ciorba de legume se ține maximum 24 de ore
- ciorba sau supa de pui se scoate după 48 de ore
- ciorba de porc sau vită se depozitează la rece pentru maximum 72 de ore
- ciorba de ciuperci se ține la frigider pentru 24 de ore
- în cazul în care vorbim despre ciorba acrită cu borș, zeamă de varză sau lămâie, se mărește valabilitatea conținutului cu 24 de ore.
Desigur, înainte de a depozita oala cu supă/ciorbă la frigider, iată câteva îndemnuri de la gospodine:
- Trebuie să fie rece. În interiorul camerei frigorifice trebuie menținut un regim de temperatură stabil. E important de reținut faptul că fluctuațiile de temperatură alterează calitatea alimentelor.
- Oala cu ciorbă trebuie păstrată într-un recipient de email sau sticlă, fiind recomandat să le eviți pe cele din plastic.
- Vasele trebuie plasate în zona cea mai răcită a camerei frigorifice. Care raft este cel mai rece este indicat în instrucțiunile pentru aparatele de uz casnic.
- Numai mâncarea complet răcită poate fi pusă în frigider. Mâncarea se va răci rapid dacă vasele sunt așezate într-un castron cu apă rece.
- Nu uita să închizi foarte bine capacul oalei.
- Poți congela supa, ciorba și borșul, deoarece preparatele rămân comestibile pentru câteva luni.