Detalii noi în cazul criminalului din Caracal. Ce l-a motivat să o ucidă pe Alexandra Măceșanu

de: Claudiu Surmei
29 07. 2019

Criminalul din Caracal este acuzat oficial de omor calificat. El a recunoscut în fața anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, după ce a răpit-o și a violat-o. Procurorii DIICOT au anunțat că acțiunea penală pe numele lui Gheorghe Dincă a fost extinsă, el fiind acuzat inițial de viol și trafic de persoane.

Detalii noi în cazul criminalului din Caracal

Gheorghe Dincă a recunoscut două dintre crimele de care îl suspectează anchetatorii. În cazul Alexandrei Măceșanu, criminalul din Caracal a mărturist că a răpit-o în scopul exploatării sexuale, apoi a violat-o, iar după ce și-a dat seama că fata a sunat la 112, a omorât-o și a ars-o. Procurorii DIICOT au fost întrebați dacă această crimă a fost determinată și de faptul că operatorul 112 a sunat-o pe Alexandra de mai multe ori, dar nu au dorit să ofere detalii despre acest lucru, precizând că informația ar putea aduce mai multă durere.

Duminică seara, Institutul Național de Criminalistică al Poliției Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parțială. Din acesta reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât și al inculpatului. După ce criminalul și-a recunoscut fapta, el a fost pus oficial sub acuzare pentru omor calificat, inițial fiind acuzat doar de viol și trafic de persoane.

În ceea ce o privește pe Luiza Melencu, tânăra de 19 ani dispărută în urmă cu patru luni, anchetatorii precizează că sunt indicii că Gheorghe Dincă ar fi procedat la fel. De asemenea, procurorii au spus că deocamdată nu sunt indicii că ar mai exista și alte victime.

„S-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul Dincă Gheorghe şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, constând în aceea că la data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12, la domiciliul său din municipiul Caracal, ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său şi o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori, respectiv în recrutarea, transportarea şi adăpostirea minorei, prin constrângere, răpire şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Vă rog să aveţi în vedere că inculpatul este o persoană cu o constituţie fizică masivă în faţa căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio şansă să se apere, totul în scopul exploatării sale sexuale.” – Giorgiana Hosu, procuror-şef adjunct al DIICOT