Despăgubire de 20.000 de euro pentru o femeie din Cluj care s-a împiedicat de un cui în parcarea unui magazin. Motivul pentru care a primit atâţia bani

de: Rosu Ioana
20 12. 2023

O femeie din Cluj va primi o compensație de 20.000 de euro cu titlu de daune morale, conform unei hotărâri judecătorești recente. Incidentul care a generat această decizie s-a produs într-o parcare a unui magazin de materiale de construcții, unde femeia s-a împiedicat de un cui, suferind leziuni care au necesitat îngrijiri medicale pe o perioadă îndelungată de timp. Află motivul pentru care instanța a luat această decizie!

Cum a reușit o femeie din Cluj să obțină 20.000 de euro

Curtea de Apel Cluj a emis o hotărâre într-un caz de solicitare de daune, după ce o femeie din Cluj s-a accidentat în parcarea unui magazin de construcții. Inițial, aceasta a cerut daune în valoare de 200.000 de euro de la compania responsabilă, susținând că s-a împiedicat de un cui, suferind leziuni serioase, inclusiv o fractură la nivelul nasului.

La prima instanță, femeia a obținut o sumă de 50.000 de euro, însă, în urma unui recurs, Curtea de Apel Cluj a redus semnificativ cuantumul, stabilind daunele morale la 20.000 de euro. Hotărârea din 13 decembrie 2023 nu este definitivă, părțile având posibilitatea de a face apel la Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit observatornews.ro.

Pe lângă daunele morale, instanța a decis acordarea unor daune materiale în valoare de 20.633,67 lei, adică aproximativ 2.700 de euro. Această sumă acoperă cheltuielile materiale suportate de femeie în urma accidentului și va fi plătită de compania responsabilă.

CITEȘTE ȘI: Familia unui român mort a primit despăgubiri de peste un milion de euro, dar și pensie lunară pentru copii

Ce probleme de sănătate au apărut după accident

Curtea de Apel Cluj a făcut publică hotărârea în cazul accidentului din parcarea magazinului de construcții din Cluj Napoca, acolo unde o femeie s-a accidentat grav, în luna martie a anului 2019.

Femeia s-a împiedicat de un diblu metalic, de mărimea unui cui, suferind multiple leziuni, inclusiv fractura nasului și luxarea umărului drept. Conform sursei menționate anterior, victima a fost nevoită să poarte o orteză timp de 3 luni și a urmat ședințe de kinetoterapie pe o perioadă de șase luni pentru recuperare.

În ciuda argumentelor reprezentanților companiei, care susțineau că reclamanta putea evita accidentul, instanța a considerat că în parcarea magazinului nu exista un culoar dedicat exclusiv pietonilor, iar riscul de accident era cât se poate de real.

„În realitate, nu există un culoar dedicat exclusiv pietonilor, care să poată fi utilizat de aceştia, pentru a ajunge la oricare dintre locurile de parcare din cadrul magazinului.

Rezultă că, în mod evident, se impune tranzitarea spațiilor destinate circulaţiei şi staționării vehiculelor. Or, aceasta presupune efectul direct că nu i se poate imputa reclamantei că şi-a schimbat direcţia de mers prin locul afectat parcării autoturismelor şi nici că ar fi omis a respecta regulile de circulaţie din parcare”, se precizează în hotărârea instanței.

CITEȘTE ȘI: Cine plăteşte dacă eşti rănit în timp ce te afli într-un autobuz sau taxi. Puţini pasageri ştiu de acest detaliu