Premieră în România: despăgubire pentru femeia care s-a internat sănătoasă și a plecat bolnavă

de: Ciprian Ioana
04 03. 2019

O femeie infectată cu o bacterie periculoasă în spital și-a câștigat dreptatea în instanță. A fost stabilită și suma pe care femeia o va primi drept despăgubire.

Femeia a fost internată în mai 2013 la maternitatea din Oradea, unde a născut prin cezariană. Deşi atunci nu figura cu vreo problemă de sănătate, analizele efectuate în timpul internării au arătat că pacienta era infectată cu un stafilococ.

Starea de sănătate a femeii s-a îmbunătăţit abia la cinci luni de la naştere, după ce a mai suferit o intervenţie chirurgicalã la un alt spital, potrivit Digi24.

„Infecţia avansase într-un grad foarte ridicat, ajunsese chiar la nivelul organelor interne. Vorbim de o mamă care tocmai născuse, a avut impedimente în alăptarea copilului, în a-şi ţine copilul în braţe. A fost un chin pentru dumneaei…”, a declarat Ioana Ţenţ, avocata reclamantei.

Dreptate căutată în instanță pentru infecția din spital

În 2016, femeia a dat în judecată spitalul. După doi ani, magistraţii au dat verdictul, în primă instanță: pacienta trebuia să primescă despăgubiri în valoare de 50.000 de lei.

Decizia a fost menținută de Tribunalul Bihor, așa că femeia va primi acum, din cauza condițiilor din spital, suma de 50.000 de lei.