Descoperirea șocantă din sendvișurile cu ton. Ce conțin, de fapt. Sigur nu le vei mai mânca
De-a lungul anilor s-au tot făcut descoperiri șocante ce au legătură cu diferitele alimente pe care le consumăm fără să ne informăm înainte de proveniența ingredientelor și de riscurile la care ne expunem. Acum, sendvișurile cu ton o să fie refuzate de mulți români după ce o să se afle ce conțin, de fapt.
Un nou scandal. Ce conțin sendvișurile cu ton, de fapt
Subway este unul dintre cele mai cunoscute locuri din întreaga lume pentru sendvișurile preparate în fiecare locație. Milioane de români aleg să servească produsele din aceste restaurante în fiecare zi, mai ales pentru că nu durează foarte mult ca diferitele comenzi să fie gata. Printre cele mai comandate sendvișuri se numără cele ce au ton, dar acum s-a făcut o descoperire șocantă.
Probele din companie au fost analizate la un laborator. Un reporter a cumpărat 60 de sendvișuri din trei restaurante Subway din Los Angeles, apoi a contactat câțiva specialiști, dar aceștia nu au putut să demonstreze că există carne de pește în produsele ce ar trebui să conțină, de fapt, așa ceva. Vestea probabil că este șocantă pentru toate persoanele ce preferau să savureze un astfel de preparat.
Verdictul specialiștilor. Românii trebuie să își facă griji
„Există două concluzii. Fie carnea este atât de bine prelucrată termic încât nu am reușit să identificăm ceva, fie nu s-a folosit ton.”, au declarat specialiștii.
Nu este prima oară când compania se confruntă cu astfel de probleme. Spre exemplu, în ianuarie, doi clienți au intentat un proces după ce au susținut că sendvișurile sunt făcute din orice în afară de ton. Reclamanții au spus că alimentele controversate sunt făcute dintr-un amestec din diverse preparate pentru a imita aspectul pe care îl are tonul, potrivit The Guardian.
De la ce a pornit totul. Alte companii se implică
Dezvăluirea a luat cu asalt internetul, așa că mulți clienți sunt îngrijorați acum cu privire la ingredientele din care sunt făcute preparatele pe care le preferă. De asemenea, alte companii au susținut că tonul nu este extrem de scump, deci nu există foarte multe variante disponibile pe piață pentru a imita gustul și textura peștelui.
Există și persoane ce le-au luat apărarea persoanelor ce conduc Subway. Spre exemplu, experții în pește și fructe de mare au susținut că un astfel de loc nu ar avea de ce să mintă în legătură cu produsele puse la vânzare, deci controversele s-ar putea muta în altă parte.
„Nu cred că un loc ce vinde sendvișuri ar eticheta produsele greșit în mod intenționat. Ei cumpără o cutie de ton pe care scrie, de fapt, ton. Dacă există vreo fraudă cu privire la acest caz, atunci totul a pornit din fabrică.”, a spus Dave Rudie, președinte Catalina Offshore Products.