Descoperire uluitoare a oamenilor de știință. Virusul a trăit în noi, ani întregi. Ce s-a întâmplat acum

Descoperire uluitoare a oamenilor de știință. Virusul a trăit în noi, ani întregi. Ce s-a întâmplat acum
Descoperire oameni de știință: Virusul tria în noi de câțiva ani

Oamenii de știință aduc noi detalii despre virusul care se pare că ar fi trăit în noi ani întregi. Ce spun cercetătorii despre bacteria în cauză și ce s-a întâmplat acum când a izbucnit totul?

Descoperire oameni de știință: Virusul a trăit în noi ani întregi

Oamenii de știință studiază în permanență originea virusului care a făcut deja numeroase victime la nivel mondial. COVID-19 a paralizat zona uriașe ale planetei și continuă să infecteze milioane de oameni. Există totuși o teorie care indică faptul că nu totul a izbucnit deodată. Un studiu care a fost publicat în Nature a subliniat că virusul nu este cu siguranță creație omenească, ci este produsul evoluției naturale. ScienceAlert adaugă altă ipoteză – virusul circulă nedetectat de ceva timp, eventual ani de zile. Cercetătorii au scris: „Este posibil ca un progenitor al SARS-CoV-2 să săteze în oameni” și să fi dobândit noi caracteristici „în timpul transmiterii nedetectate de la om la om”.

„Odată obținute, aceste adaptări ar permite pandemiei să decoleze și să producă un grup suficient de mare de cazuri pentru a declanșa sistemul de supraveghere care l-a detectat”. Tipurile din această bacterie sunt zoonotice, lucru care înseamnă că sunt transmise între animale și oameni, susține Organizația Mondială a Sănătății. Bolile provocate de coronavirusuri sunt cele care variază de la răceala comună la boli severe, cum ar fi Sindromul Respirator Acut Sever.

Descoperire oameni de știință: virusul ar fi trăit în noi câțiva ani
Descoperire oameni de știință: virusul ar fi trăit în noi câțiva ani

Estimări medici

Cercetătorii sugeează că virusul ar fi putut „sări” la oameni în mod constant: „Ocazii suficiente ar fi putut să apară dacă ar fi existat multe evenimente zoonotice anterioare care au produs lanțuri scurte de transmitere de la om la om pe o perioadă îndelungată. “ 

Un medic a susținut că viața normală nu se va relua pentru încă cel puțin șase luni, cel puțin în cazul Regatului Unit, unde toate regiunile sunt plasate pe o bază de urgență pentru a lupta împotriva coronavirus, arată fr24news.com.