Descoperire surprinzătoare din anul 1930. Are legătură cu Moș Crăciun, de fapt
Ce au descoperit câțiva arheologi în anul 1930? Multora nu le-a venit să creadă, altora li s-au înmuiat inimile. Dezvăluirea are legătură cu Moș Crăciun. Ce au găsit specialiștii? Mare le-a fost mirarea.
Descoperire din 1930: are legătură cu Moș Crăciun
O echipă de arheologi a fost surprinsă de lucrurile găsite în timpul unei săpături. Concret, specialiștii au dat peste o scrisoare emoționantă scrisă de o fetiță pentru Moș Crăciun, care datează din anul 1930, relatează France 3 Grand-Est.
Din păcate, nu ajuns niciodată la destinație, dar lângă aceasta se afla un cadou. Toate lucrurile a fost găsite într-un sit pe locul vecinilor Becker, situat între Strasbourg și Illkirch-Graffenstaden.
Organizația a precizat că plicul pe care scrie „Moș crăciun pe cer” a fost descoperit „împrăștiat în camerele de la parterul unui fost depozit transformat într-o locuință, bătut de mucegai și șoareci”.
Autorul își dorea o biciletă sau un carusel mic și insista ca Moș Crăciun să-i citească scrisoarea. Mai târziu specialiștii au descoperit că fetița murise, conform șefului de pe șantier.
„Este surprinzător, neaşteptat, amuzant. Era umedă. Am uscat-o puţin şi aşteptăm să vedem ce conţine”, a detaliat unul din arheologii surprinși de ceea ce au văzut cu ochii lor.
Moș Crăciun a existat?
Un grup de arheologi din Turcia sunt de părere că au descoperit rămășițele adevăratului Moș Crăciun, adică cel al Sfântului Nicolae, precum arată tradiția Bisericii. Sfântul a fost unul din favoriții creștinătății, iubit și generos și cu o atitudine mereu umilă.
De-a lungul anilor au fost multe legende care au ajuns la urechile copiilor. Cu toate astea, micuții care cred în existența lui respectă tardiția de a-i scrie o scrisoare și de a-i lăsa ceva de mâncare la venirea sa pe horn. Toată munca și gândurile bune, dar mai ales comportamentul lor fără greșeală e răsplătit cu cadouri.
„Templul descoperit sub biserică este într-o stare foarte bună. Credem că până acum nu a fost deteriorat deloc, însă este greu să pătrundem înăuntru din cauza pietrelor care îl înconjoară. Acestea trebuie analizate rând pe rând şi apoi date la o parte”, a declarat Cemil Karabayram, directorul Asociaţiei Monumentelor din Antalya.
„Ochii întregii lumi vor fi aţintiţi în direcţia noastră. Pretindem că Sfântul Nicolae a fost păstrat în acest templu fără să se deterioreze. Suntem în ultima fază şi, dacă rezultatele ne confirmă ipotezele, turismul din Antalya va beneficia de un monument imens”, a mai spus Cemil Karabayram.