Descoperire șocantă în portbagajul unui american. Ce căra în pungi, de fapt. Pericol major

Descoperire șocantă în portbagajul unui american. Ce căra în pungi, de fapt. Pericol major
Descoperire socanta in portbagajul unui american

Autoritatea pentru protecția consumatorilor din SUA i-a avertizat ieri pe americani să transporte benzină în pungi de plastic, în situația în care consumatorii au intrat în panică din cauza problemelor de aprovizionare cu combustibili.

Descoperire șocantă în portbagajul unui american

“Nu umpleţi pungile de plastic cu benzină. Utilizaţi numai recipiente autorizate pentru combustibili”, s-a spus într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al U.S. Consumer Product Safety Commission.

De menționat este că criza de combustibili s-a agravat miercuri în zona de sud-est în condițiile în care benzinăriile din unele orașe au rămas fără benzină. Criza de aprovizionare, agravată de achizițiile de panică, a cauzat cozi lungi și prețuri mari la pompă înaintea vacanței de Memorial Day, la finalul acestei luni, ce marchează debutul sezonului estival când utilizarea automobilelor atinge un nivel de vârf.

Conform datelor furnizate de către asociația automobiliștilor americani (AAA), ieri, prețul mediu la nivel național de comercializare a benzinei a urcat până la 3,008 dolari galonul, un galon fiind echivalent cu 3,785 litri, cel mai ridicat nivel din ultimii șase ani. De altfel, în paralel, automobiliștii panicați au luat cu asalt benzinăriile în mai multe state, iar în unele localități din statele Carolina de Sud, Florida și Carolina de Nord, peste 70% din benzinării au spus că au rămas fără benzină.

De vinerea trecută, firma Colonial Pipeline și-a închis rețeaua de oleoducte cu o lungime de 8.850 de kilometri ce este utilizată ca să transporte carburanți, inclusiv benzină, motorină și combustibil pentru avioane, pentru a-și proteja sistemele informatice.

De menționat este că Colonial Pipeline, unul dintre cei mai mari distribuitori de carburanți din SUA, conectează rafinăriile din zona Golfului Mexic cu centrele urbane din Atlanta și până în New York. Într-o zi obișnuită, compania transportă 2,5 milioane de barili, adică 105 milioane de galoane, de combustibili, o cantitate ce depășește întregul consum al Germaniei.

Deși întreaga rețea de conducte a firmei Colonial ar fi repusă în funcțiune, ar fi nevoie de circa două săptămâni pentru ca benzina depozitată în zona Houston să ajungă la benzinăriile de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii. În ce privește motorina și combustibilul pentru avioane, durata tranzitului este chiar mai mare, circa 19 zile, deoarece au o densitate mai mare și se mișcă mai greu.

Despre benzină

Benzina reprezintă un amestec lichid derivat din petrol prin distilare fracționată. Lichidul este compus în principal din hidrocarburi lichide și aromatice din familia benzenului. Benzina este folositp drept combustibil în motoare cu combustie internă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI