Descoperire șocantă în deșertul Americii. Cercetătorii: ”Dacă unul dintre noi dispare brusc, ceilalți s-o ia la fugă”

Ce au descoperit cercetatorii din Utah

O structură metalică recent descoperită în deșertul din Utah, SUA, a aprins deja imaginația a milioane de oameni, ce au comparat-o pe loc cu monolitul misterios din filmul din 1968, ”Odiseea Spațială 2001”, regizat de Stanley Kubrik.

Descoperire șocantă în deșertul Americii

Cum a fost posibil să apară acest obiect într-o zonă izolată rămâne în continuare un mister deschis speculațiilor. Dar părerile sunt împărțite: în timp ce unii sugerează, mai în glumă, mai în serios, că este un obiect extraterestru, alții spun că este, mai degrabă, creația unui artist minimalist excentric, arată The Guardian.

De altfel, ideea monolitului impozant, negru mat, creat de o misterioasă specie extraterestră, apare în câteva scene-cheie din filmul ”Odiseea Spațială 2001, bazat, la rându-i pe romanul cu același nume, scris de Arthur C. Clarke.

Obiectul a fost descoperit întâmplător recent de către echipajul unui elicopter, în cadrul unei misiuni de rutină desfășurate de către Departamentul de Siguranță Publică din statul amerian Utah.

”Mână extraterstră?”

„Unul dintre biologii de la bord l-a văzut”, a declarat pilotul Bret Hutchings. „Mi-a zis: «Întoarce, întoarce!». L-am întrebat ce este și a răspuns că este ceva la sol și trebuie să mergem să vedem ce este”.

„Glumeam că dacă unul dintre noi dispare brusc, ceilalți s-o ia la fugă”, a spus Bret Hutchings, care a spus că, cel mai probabil, obiectul a fost așezat în deșert de un artist mare fan al filmului lui Kubrick.

În cazul în care monolitul a fost făcut de mâna omului, opera a fost comparată cu cele ale sculptorului minimalist John McCracken, decedat în anul în 2011. Un curator al artistului a declarat pentru The Guardian că monolitul nu este opera lui McCracken și că, mai degrabă, vorbim despre „creația unui artist care a încercat în acest fel să-i aducă un omagiu lui McCracken”. Chiar și așa, același curator a declarat pentru New York Times că, de fapt, monolitul e creat de McCracken.

Ceea ce este cert este că Departamentul de Siguranță Publică din Utah a anunțat că este ilegal să fie instalate structuri pe domeniul public fără autorizație, „indiferent de pe ce planetă este autorul”.

Monolitul din Utah nu apare în imaginile Google Earth din 2015

Locul exact unde se află monolitul nu a fost însă dezvăluit. Dar acest fapt nu i-a împiedicat pe pasionații de mistere să-l descopere în mai puțin de o zi. Deoarece, oricât de mare ar fi acest mister, nu are nicio șansă în fața Google Earth. Însă fotografiile Google Earth realizate în 2013 și la jumătatea lui 2015 nu arată nicio urmă a monolitului, fapt care că acesta ar fi postat în deșert relativ de puțină vreme.

Dar unii utilizatori ai platformei Reddit au observat și anumite linii la baza monolitului, ceea ce ar sugera folosirea unui fierăstrău special pentru tăiat piatra, în vreme ce structura pare fixată în bolțuri, care ar elimina teoria că vorbim de „un monolit” compus dintr-o singură bucată de metal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI