Descoperire rușinoasă în Parcul Naţional „Defileul Jiului“. E dovada clară că românii nu mai au pic de bun simț
O acțiune de igienizare în cadrul campaniei „Let’s Do It, România!” a avut loc în Parcul Național „Defileul Jiului”. Acesta se întinde pe teritoriul județelor Hunedoara și Gorj.
Deșeuri strânse din Parcul Național „Defileul Jiului”
La acțiune au participat salariați de la Administrația Parcului Național „Defileul Jiului”, alături de cei de la Secția Drumurilor Naționale Târgu Jiu. Împreună, aceștia au descoperit aruncate saltele, anvelope și un frigider.
„În cadrul evenimentului național ”Let’s Do It, România!” Administrația Parcului Național Defileul Jiului împreună cu SDN Gorj, s-a alăturat campaniei de ecologizare pe raza parcului național.
Ecologizarea s-a efectuat mai ales pe versanții parcărilor din zona DN 66 .Pe această cale „dorim” sa mulțumim celor care au făcut posibila aceasta acțiune, si aici ne referim la cei care tranzitează Parcul National Defileul Jiului cu sau fără scopul principal de a abandona deșeurile ( ambalaje, saltele, gresie, anvelope, mobilier de baie ….. frigider.
Acest eveniment nu ar fi necesar dacă educația ecologica actuală ar fi acceptată si aplicată, dar … cu mari speranțe , consideram ca generațiile tinere vor avea suficiente cunoștințe comportamentale ca astfel de acțiuni sa nu mai fie posibile in viitorul apropiat”, au transmis, într-o postare pe Facebook, reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional „Defileul Jiului“.
Mii de voluntari au strâns munți de gunoaie
În cadrul aceleiași acțiuni de igienizare, șapte mii de voluntari au adunat peste 20 de mii de saci de gunoaie. De asemenea, și în Neamț, oamenii au ieșit să strângă PET-urile de pe malul lacului Izvorul Muntelui.
Anul acesta am reușit să scoatem în stradă aproximativ 7000 de voluntari. Noi ne așteptam la 6 mii, dar numărul acestora a crescut între timp, a spus Luis Popa director SJGDAS Gorj.
Foarte multe deșeuri au fost găsite și în pădurile din Drăgoieni. Aici, cei 100 de voluntari au strâns, de fiecare, câte doi saci. La această acțiune au fost prezenți și cei de la Garda de Mediu Direcția Silvică și Consiliul Județean.
„Din păcate, avem și acest nivel de educație și se aruncă gunoiul necivilizat, cel mai des prin pădure. Oamenii nu ştiu să respecte natura. Ar trebui mult mai multa atenţie şi perseverenţă în a proteja natura”, a declarat Elena Achim, reprezentant Direcția Silvică Gorj.
Doar într-o zi, voluntarii din Gorj au reușit să strângă mai mult de 20 de mii de saci de deșeuri. Aceștia au fost prezenți și în Bicaz, unde au fost duși cu vaporul pre locurile pline de gunoaie. Abandonarea deșeurile se pedepsește cu amendă între trei și șase mii de lei.