Descoperire istorică într-o fântână. A cui era inima din cutia metalică. Legenda lui a fost confirmată!

Descoperire istorică într-o fântână. A cui era inima din cutia metalică. Legenda lui a fost confirmată!
Descoperirea istorică ce a confirmat o legendă urbană

Mitul a devenit realitate! Se pare că o poveste care părea a fi desprinsă din filmele de groază a fost, de fapt, realitate. Muncitorilor nu le-au venit să creadă când au descoperit o cutie metalică la renovarea fântânii. În ea se afla o inimă! A cui a aparținut?

Descoperirea istorică ce a confirmat o legendă urbană

Muncitorii care renovau o fântână din orașul belgian Verviers au făcut o descoperire neașteptată care a confirmat în cele din urmă un mit local ce nimeni nu-l credea adevărat. Oamenii au găsit o cutie metalică înauntrul căreia se afla o inimă. Mai exact, e vorba despre inima primarului din secolul al XIX-lea, Pierre David. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a Ville de Verviers.

Descoperirea a fost rapid catalogată pe cât de șocantă, pe atât de uimitoare. Cutia era depusă adânc în fântâna care purta același nume ca primarul.

„Cu câteva zile în urmă, muncitorii au descoperit o piatră în care se afla o cutie de metal care conținea inima fostului primar Pierre David,” se precizează într-o postare pe pagina de Facebook Ville de Verviers.

Pierre David
Pierre David

„O piatră scobită conținea o cutie cu inima lui Pierre David”, se mai precizează în postare.

Pierre David a fost primar după independența Belgiei în 1830. Deși localnicii auziseră povestea care arăta că inima acestuia este înmormântată în fântănă, nimeni nu a crezut. Organul a fost sigilat într-un borcan cu alcool în interiorul sicriului de zinc, arată CNN. Fântâna a fost inaugurată în 1883, dar acesta murise în 1939, micul sicriu fiind plasat în interior cu acordul urmașilor fostului primar.

Cutia urmează să fie expusă la Muzeul de Arte Frumoase și Ceramică Verviers. Oficialul s-a stins din viață subit, la vârsta de 58 de ani, iar autoritățile au decis atunci să-i păstreze inima.

Proiect separat Belgia: Zid de oase cu o vechime de 500 de ani

În cadrul unui alt proiect din anul acesta au mai fost descoperite lucruri stranii. Oamenii au găsit un zid realizat din cranii și oase care se crede că are o vechime de aproape 500 de ani. Acesta se află lângă o catedrală din Ghent, Belgia. În timpul excavațiilor au fost găsiți nouă pereți construiți din oase umane provenite de la adulți.

Zidul de oase descoperit în Belgia
Zidul de oase descoperit în Belgia

Arheologii au explicat ulterior că oasele au fost colectate din cimitirele care erau amplasate în interiorul orașului pentru că spațiul acetora era limitat și nu putea fi extins. Din respect, creștinii nu putea să arunce sau să distrugă rămășițele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI