Descoperire ireală în portul Constanța. Ce se află în sacii de peste 200 de tone, de fapt

Descoperire ireală în portul Constanța. Ce se află în sacii de peste 200 de tone, de fapt
Descoperire ireală în portul din Constanța. Ce se afla în câțiva saci cupste 200 de tone?

Ce a fost descoperit în portul din Constanța? Au fost făcute multe speculații cu privire la ce se află în interiorul a câtorva saci de peste 200 de tone. Autoritățile au intervenit imediat. Ce a aflat Poliția de Frontieră?

Descoperire Poliția de Frontieră: ce se afla în sacii de peste 200 de tone?

Un nou transport mascat de deșeuri a fost depistat în Portul Constanța. Oamenii legii au descoperit zece containere cu saci care aveau aproximativ 200 de tone de gunoaie provenite din Germania.

Acestea ar fi trebuit să ajungă la o firmă din Prahova. Marfa figura în acte drept utilizabilă. Cele zece containere au fost verificate de polițiștii de frontieră, comisarii Gărzii de Mediu și reprezentanții biroului vamal. În acestea s-au găsit saci gigantici plini cu deșeuri – amestec de metale, hârtie, textile, cauciuc, baterii și alte materiale.

Transportul a ajuns în România din Germania și era destinat unei firme din județul Prahova, care efectua activități de import. Declarațiile din acte nu corespondeau deloc cu realitatea.

Într-unul din mijloacele de transport se afla cantitatea de 16.764 de kilograme de deșeuri din materiale plastice, iar în celălalt 500 de kilograme de deșeuri de catalizatori sfărâmați și cauciucuri uzate. Anchetatorii au stabilit că primul transport avea ca destinație o societate comercială din Germania, iar cel de-al doilea ar fi urmat să fie descărcat în Olanda:

“Pentru întreaga încărcătură transportată, şoferii celor două autovehicule au prezentat documentaţii de notificare pentru circulaţia transfrontalieră care nu erau complete”, a menţionat sursa citată.

Detalii oficiale

„În data de 07.05.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, de către polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și a unui reprezentant al Agenției FRONTEX, au descoperit 10 containere sosite din Germania, pentru o firmă de pe raza judeţului Prahova care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României. În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor”
COmunicat Poliție de Frontieră

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI