24 iun. 2021 | 10:52

Descoperire îngrijorătoare a medicilor cu privire la efectul vaccinurilor de la Pfizer și Moderna în rândul tinerilor. La ce pericole sunt expuși

Sănătate
Descoperire îngrijorătoare a medicilor cu privire la efectul vaccinurilor de la Pfizer și Moderna în rândul tinerilor. La ce pericole sunt expuși
Descoperirea medicilor cu privire la efectele vaccinului la adolescenți Sursă foto: Facebook/Ro Vaccinare

O comisie de medici de la Centrul de Prevenire și Controlul Bolilor din SUA a transmis într-o prezentare publicată miercuri faptul că există o legătură directă între vaccinurile anti-Covid-19 și apariția cazurilor rare de inflamații cardiace în rândul adolescenților și al adulților tineri.

Ce pericole pot apărea după administrarea vaccinurilor anti-Covid-19?

Potrivit raportului efectuat de către grupul tehnic de lucru pentru siguranța vaccinurilor (VaST), riscul apariției miocarditei și pericarditei este mai mare, în special după efectuarea celei de-a doua doze din categoria vaccinurilor de tip ARN mesager, la adolescenți, adulți tineri și bărbați, potrivit news.ro.

În ciuda pericolului reprezentat de aceste situații rare, medicii de la Centrul de Prevenire și Controlul Bolilor au dezvăluit în același raport că, în general, pacienții care dezvoltă inflamație cardiacă după vaccinare se recuperează bine.

Ministerul israelian al Sănătăţii a declarat, de asemenea, la începutul acestei luni, că a observat o posibilă legătură între aceste cazuri şi administrarea vaccinului pentru Covid-19 de la Pfizer.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a negat în acelasi timp legătura directă între vaccinuri și aceste probleme cardiace apărute, însă a confirmat că un număr de tineri mai mare decât cel așteptat a suferit inflamații cardiace după cea de-a doua doză de vaccin de tip ARNm. Agenția a declarat că mai mult de jumătate din cazurile raportate au avut ca victime tineri cu vârste cuprinse între 12-24 de ani.

În ciuda faptului că oficialii din Israel au stabilit că există o probabilă legătură între problemele de sănătate apărute în cazul unor tineri și vaccinarea anti-Covod-19, aceștia au continuat să recomande vaccinarea tinerilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani din cauza pericolului cauzat de tulpina indiană.

Numărul tinerilor vaccinați anti-Covid-19 în România

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat, în urmă cu o zi, faptul că în țara noastră s-au vaccinat în jur de 98.000 de copii cu vârsta între 12 și 17 ani. Din păcate, acest număr reprezintă sub 10 la sută din populația de minori eligibilă, însă acesta nu-și pierde speranța că tinerii  își vor exprima în continuare interesul pentru vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a confirmat că nu au apărut reacții adverse
în rândul tinerilor din România, înregistrându-se un singur caz de miocardită care a fost tratat și vindecat.

Vă reamintim că România este prima țară din Uniunea Europeana care a început imunizarea tinerilor cu vârsta între 12 și 15 ani, autoritățile din România încurajând foarte tare această acțiune.

 

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro