30 iul. 2021 | 21:05

Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită

News
Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită
Situri areheologice aproape distruse în Mexic

În toamna anului 2019, o furtună puternică a străbătut ruinele Teotihuacán. Metropola pre-aztecă cu piramide, este la 30 de mile nord-est de actualul Mexico City. În urma furtunii șapte site-uri au fost acoperite cu apă. Un torent de noroi și resturi treceau pe lângă rânduri de suveniruri la intrarea principală. Terenul curții centrale a orașului s-a îndoit și s-a spart. Într-o dimineață, Sergio Gómez, un arheolog al Institutului Național de Antropologie și Istorie din Mexic, a sosit la locul de muncă pentru a găsi o groapă de aproape trei metri lățime deschisă la poalele unei mari piramide cunoscute sub numele de Templul Șarpelui Plumed, în Teotihuacán. cadranul sud-estic. Descoperirea era, de fapt, un tunel secret, neștiut până atunci.

Mexicul va îngropa descoperirile arheologice de la Teotihuacán

Costurile pentru tratarea pandemiei de coronavirus i-au obligat pe arheologii mexicani să reîngroape o descoperire neobișnuită care combina caracteristici coloniale și pre-hispanice. Institutul Național de Antropologie și Istorie anunțase în 2019 că a găsit un tunel de control al inundațiilor la periferia orașului Mexico, care avea tehnici de construcție spaniole, cu sculpturi și simboluri aztece încorporate în el.

Institutul plănuise să facă o expoziție a tunelului ciudat, care se pare că a fost construit la începutul anilor 1600. A înlocuit un sistem aztec de control al inundațiilor anterior construit în anii 1400 pentru a proteja Mexico City, apoi o insulă înconjurată de lacuri puțin adânci, împotriva inundațiilor periodice. După ce spaniolii au cucerit capitala aztecă în 1521, au distrus părți ale sistemului prehispanic.

Dar institutul a declarat joi că arheologii vor acoperi pur și simplu descoperirile cu pământ din nou, în speranța că într-o zi va avea suficienți bani pentru a construi un sistem de protecție al sit-ului.

„Trebuie considerat că situația de urgență mondială COVID-19 a forțat toate nivelurile guvernamentale să acorde prioritate alocării de bani asistenței medicale pentru populație. Din acest motiv, proiectul arheologic a trebuit amânat.”, anunțau cei de la institut.

Situri areheologice aproape distruse în Mexic

Mexicul a trebuit să își extindă sistemul de spitale nespus de inadecvat și să cumpere vaccinuri și medicamente pentru a face față pandemiei, ceea ce a dus la 237.626 de decese confirmate de teste. Deoarece țara nu a dorit să cumpere un număr mare de teste, mulți oameni au murit fără a fi testați, iar numărul real al morților se crede că este de aproximativ 360.000, conform agenției AP.

Tunelul a fost descoperit într-un vechi zid de control al inundațiilor în timpul construcției unei linii de serviciu de autobuz cu bandă limitată. Experții speculează că simbolurile pre-hispanice ar fi putut fi așezate în zid, deoarece muncitorii indigeni au fost principala forță de muncă în timpul construcției sale.

Pietrele pre-hispanice sculptate au fost uneori folosite în bisericile și casele din epoca colonială, în parte deoarece spaniolii au folosit moloz din structuri indigene demolate ca material de construcție. Dar pietrele aztece găsite în tunel păreau să fie afișate în mod vizibil și intenționat în structură.

Tunelul este  un sistem de control al inundațiilor de diguri și căi navigabile construit pentru a proteja orașul istoric Tenochtitlan de apele în creștere. Tenochtitlan, considerat pe scară largă ca fiind capitala Imperiului Aztec, a prezentat numeroase sisteme de baraje pentru a preveni inundațiile din cauza ploilor torențiale, dar cuceritorii spanioli nu au reușit la început să aprecieze ingeniozitatea acestei infrastructuri indigene, distrugând multe dintre construcțiile prehispanice din primii ani de colonizare spaniolă.

PlaySport
Vedeta care abia semnase cu Antena Stars a anunțat că se retrage din televiziune: „Îmi iau avans”
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
EVZ.ro
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii clinice
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de viață ok!”
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Care era relația, de fapt, dintre Andreea Morega și Mirel Dragomir, omul care a ucis-o. A ieșit totul la iveală acum
Redactia.ro
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de militari ruși
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Se schimbă buletinele. Cât costă cărţile de identitate cu CIP | Ele sunt gratuite doar în anumite situaţii
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
Vești PROASTE de la CASA de PENSII! NU se mai dau PENSIILE MAJORATE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro